Anmeldelse: Wilco - «Ode To Joy»

Tilbake på topp

Wilco er som en god venn du ikke har sett på en stund.

ODE TIL WILCO: Wilco, med Jeff Tweedy i front, er tilbake med et nytt album som plasserer dem akkurat der de skal være.
ODE TIL WILCO: Wilco, med Jeff Tweedy i front, er tilbake med et nytt album som plasserer dem akkurat der de skal være. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: Spørsmålet dukker opp etter å ha hørt på «Ode To Joy» et par ganger: Når skal Wilco nå opp til gamle bragder som «Summerteeth» (1999) og «Yankee Hotel Foxtrot» (2002)? Noen lyttinger til, og spørsmålet er ikke så viktig lenger.

Grandios konsert

Bandet med base på «The Loft» i Chicago har fortsatt grepet på Norge. Den utsolgte Oslo-konserten for en måneds tid siden var grandios. Men på plate er det noen år siden bandet var på topp. Sin topp. Men altså, de er veldig nære på «Ode to Joy». Det tar bare litt tid før du oppdager det.

Nådde ikke opp

For noen av oss har navnet Wilco og sjefen, Jeff Tweedy, en helt spesiell klang. Tar du også med at bandet huser en av verdens beste gitarister (seriøst!), Nels Cline, har du noe av grunnen. Han dominerer ikke akkurat dette albumet, men han er så absolutt hørbart til stede. Og enda mer på scenen.

Den siste omdreiningen

«Star Wars» (2015) og «Schmilco» (2016) var helt greie, men nådde ikke opp til tidligere klassikere. Jeff Tweedys soloplate og samarbeidet med sønnen Spencer, bare kalt Tweedy, er også «innafor», men mangler den siste omdreiningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer