HJEM IGJEN:  I desember flyttet Espen Egil Hansen fra Akersgaten til Postgirobygget. Nå har han tatt med seg Aftenposten og flyttet hjem til VG-huset.Foto: SCANPIX
HJEM IGJEN: I desember flyttet Espen Egil Hansen fra Akersgaten til Postgirobygget. Nå har han tatt med seg Aftenposten og flyttet hjem til VG-huset.Foto: SCANPIXVis mer

Tilbake til Akersgaten

VG og Aftenposten sitter nå sammen i det gamle VG-huset. Et spørsmål er om det vil føre til husbråk eller ny kjærlighet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Sist helg sendte Aftenposten flyttemelding. Og selv om kutt og opplagsfall har gitt avisbransjen en knekk, er selvbildet fortsatt robust: Flyttemeldingen fikk framtredende plass på Aftenpostens sider. men det skyldes også flyttingens symboleffekt: Etter elleve år i landsforvisning til de ikke helt usentralt plasserte Postgirobygget, vender Aftenposten hjem til Akersgaten.

De har riktignok ikke lenger eget hus, men flytter inn hos sin «senpubertale nevø» VG (i følge sjefredaktør Espen Egil Hansen, som selv jobbet i VG i en tidligere fase av puberteten). Bygget skal ikke lenger hete VG-bygget. Det skifter navn til avisnøytrale Akersgaten 55. Begge aviser leier bare plass. Schibstedkonsernet eier ikke lenger gården. Bygningen solgte de, for heller å satse penger på rubrikkannonser verden rundt. Ekte medieselskaper driver ikke i eiendom.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn