Du leser nå Dagbladet Pluss

Tilbake til Akersgaten

VG og Aftenposten sitter nå sammen i det gamle VG-huset. Et spørsmål er om det vil føre til husbråk eller ny kjærlighet.

HJEM IGJEN:  I desember flyttet Espen Egil Hansen fra Akersgaten til Postgirobygget. Nå har han tatt med seg Aftenposten og flyttet hjem til VG-huset.Foto: SCANPIX
HJEM IGJEN: I desember flyttet Espen Egil Hansen fra Akersgaten til Postgirobygget. Nå har han tatt med seg Aftenposten og flyttet hjem til VG-huset.Foto: SCANPIXVis mer

Sist helg sendte Aftenposten flyttemelding. Og selv om kutt og opplagsfall har gitt avisbransjen en knekk, er selvbildet fortsatt robust: Flyttemeldingen fikk framtredende plass på Aftenpostens sider. men det skyldes også flyttingens symboleffekt: Etter elleve år i landsforvisning til de ikke helt usentralt plasserte Postgirobygget, vender Aftenposten hjem til Akersgaten.

De har riktignok ikke lenger eget hus, men flytter inn hos sin «senpubertale nevø» VG (i følge sjefredaktør Espen Egil Hansen, som selv jobbet i VG i en tidligere fase av puberteten). Bygget skal ikke lenger hete VG-bygget. Det skifter navn til avisnøytrale Akersgaten 55. Begge aviser leier bare plass. Schibstedkonsernet eier ikke lenger gården. Bygningen solgte de, for heller å satse penger på rubrikkannonser verden rundt. Ekte medieselskaper driver ikke i eiendom.