Tilbake til country

WOODSTOCK (Dagbladet): Seks år etter duoplata «Big Storm Comin'» er Steinar Albrigtsen (42) og Tom Pacheco (48) sammen igjen. Steinars neste plate koker de to kameratene nå koker sammen i rockhistoriske omgivelser.

Etter ti år i Irland har Steinars amerikanske låtskrivervenn flyttet tilbake til idylliske Woodstock, to timers kjøring nord for New York City.

Tom og Steinar traff hverandre tilfeldig i 1991, først på flyplassen i Bodø og noen dager seinere i Texas. Tom begynte å levere låter til Steinars andre plate, og siden har de samarbeidet. Nå legger de gunnlaget for Steinars nye plate i Toms låtverksted i den fredelige veistubben Cedar Way.

Kreativt senter

Woodstock-festivalen for 30 år siden ble aldri arrangert i Woodstock, men ble flyt-tet flere mil unna. Men myten lever uansett videre i hippiebyen.

- Den er et kreativt senter for kunstnere av alle slag, sier Tom.

- Jeg liker den spesielle atmosfæren av kreativitet, vennlighet og frihet du finner her. Den kan bare sammenliknes med Kardemomme by, sier Steinar.
- «The Basement Tapes» ble spilt inn her om vinteren, sier Tom og peker på leiligheten i Tinker Street der Bob Dylan skrev både «Mr. Tambourine Man» og mange andre låter.

For første gang er Steinar uten platekontrakt. Han er fri til å gjøre som han vil.

- I år vil jag ta det mer med ro, sier han.

Depper ikke

Han depper ikke over at platesalget har rast nedover siden pangdebuten i 1990, heller.

- All norsk musikk selger dårlig. Man kan ikke slutte å spille av den grunn. «Life Is Good» var en personlig suksess fordi jeg debuterte som låtskriver sammen med Tom.

Etter et sidesprang inn i taffel-jazzen, finner Steinar nå tilbake til countryrøttene - iblandet bluegrass, folk, akustisk blues og gospel.
Etter to opphold i Woodstock er det blitt sju- åtte nye sanger. Steinar tar nå med seg de nye låtene hjem og fortsetter i sitt eget hjemmestudio. I juni har han tenkt seg tilbake.

- Kanskje mikser jeg demoen og bruker den. Jeg er åpen for alt, sier Steinar og drar i gang låtsnekkernes aller ferskeste produkt.

The Band

Pachecho liker egentlig ikke å jobbe sammen med andre. Men - han gjør unntak for Steinar og noen andre.

Tom har bidratt på to låter på den nye The Band-plata «Jubilation», og er i gang med den neste. Selv er han snart aktuell med den doble CD-en «The Lost American Songwriter» - uten at tittelen skal tas bokstavelig.

<B>NATTENS RIDDERE: </B> Steinar Albrigtsen og Tom Paecho tar natta til hjelp når de skriver låter sammen til Albrigtsens nye plate.