Tilbake til fortiden

LILLESTRØM (Dagbladet): Om Elvis hadde villet være som BB King hadde han endt opp som Vidar Busk. Og om Busk hadde holdt topp-nivå hele tiden ville Elvis vært fornøyd med det.

His True Believers sto allerede i giv akt på scenen da hans majestet kongen av norsk blues ble introdusert på Lillestrøm i går kveld. Stilig som alltid, med bryl i sveisen, skinnbukse og spesialsydd rød dressjakke med glinsende paljetter, lyste Vidar Busk opp høstnatta alene.

«I came here to rack» sang Telemarks store blues-sønn fra scenen mens en eim av øl, snus og etterbarberingsvann blandet seg med sigarettrøyken fra det forventningsfulle, godt voksne publikummet. Og selv om konserten bar tydelig preg av at uka ikke hadde kommet lengre enn til lille-lørdag, innfridde Busk til slutt forventningene i løpet av den nærmere to timer lange konserten.

Solo-orgasmer

Fra å være en smal sjanger-artist med Notodden Blues-festival som det årlige høydepunktet, har Vidar Busk fått det brede lag av befolkningen til å åpne ørene for 50-tallet. Det kritikerroste albumet «I Came Here To Rock» har solgt godt over 10.000 eks, og den sjefs-stylede buskmannen sjarmerer stadig nye fans. For denne mannen kan mer enn blues-skalaen. Som en krysning mellom glam-kongen Elvis og gitar-kongen BB King, lirker han imponerende toner ut av gitaren.

Og vi som ikke får orgasme når Busks fingertupper leker over gitarstrengene, lar oss likefullt underholde av hans nærmest eksotisk gjennomførte 50-talls-stil.

Hjemmeseier

Gårsdagens Lillestrøm-publikummet hadde en klar overvekt av blues-entusiaster som gladelig lot fotball-byen forvandle til en amerikansk småby for noen timer. Mens jentene misunte kona og karene misunte sveisen, tok Busk grep om sakene.

Som en krysning av glatt dansegalla-enterteiner, high-school-prins fra Grease-tiden, bondetamp og storbyhelt, spilte supergitaristen til slutt han skjorta av Lillestrøm i går kveld.

For selv om Vidar Busk har stil, er han mye mer enn imaget antyder. Faktisk så mye mer at du nødvendigvis ikke trenger å være noen stor tilhenger av blues for å få noe ut av kvelden. På sitt beste er han Mr. Rockabilly in persona. Bare synd at det tok en time før han ble varm i trøya.

<B>IKKE TAPT BAK EN BUSK: </B>Vidar Busk presterte magiske øyeblikk på Lillestrøm i går kveld.