«Tilbake til fremtiden»- legenden jobber i dag for parkinson-syke

Michael J. Fox var en kjernesunn skuespiller, før han ble syk som 30-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Michael J. Fox var en veldig god komedieskuespiller, han var en kjernesunn representant for amerikanske verdier, uten plagsom seksuell karisma. Han var som skapt for hele familien, sier Dagbladets filmanmelder Aksel Kielland.

Den kanadiske skuespilleren Michael J. Fox var en av de mest kjente skuespillerne på 80- og 90-tallet.

Han ble først kjent fra TV-serien «Fem i familien», som rullet og gikk på TV-skjermer verden over i sju år på 80-tallet. Og han ble virkelig superstjerne etter å ha spilt i «Tilbake til fremtiden» fra 1985 og deretter oppfølgerne i 1989 og 1990. I dag - 21. oktober - er datoen Michael J. Fox besøker i «Back to the Future II» fra 1989. 

- De filmene kan sammenliknes med «Die Hard», som fant en balanse mellom ulike elementer. De har blitt en slags formel i den amerikanske TV-industrien. Filmene etablerte et mønster for å blande action og humor på som ble gjeldende fra 80-tallet og fram til i dag, sier Kielland.

Fikk Parkinson I 1991 fikk Michael J. Fox, som da var 30 år, diagnosen Parkinsons sykdom. Legene mente han måtte trekke seg som skuespiller, men Fox var likevel å se i en rekke komedier og TV-serien «Spin City» utover 90-tallet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer