Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Tilbake til Fremtiden»-regissøren i eksklusiv video: - Ble ikke som vi trodde

Robert Zemeckis snakker til kinopublikummet i Fredrikstad. Se video!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Du skal ikke ha tilbrakt mye tid på sosiale medier i dag for å ha fått med deg dagens snakkis: I dag, 21. oktober 2015, er datoen Michael J. Fox besøker i «Back to the Future II» fra 1989.

Datoen markeres over hele verden og over hele Norge, så også i Fredrikstad.

- Ble ikke som vi spådde Men kinogjengerne som benker seg til alle de tre «Back to the Future»-filmene på Fredrikstad kino fra klokken 17 i ettermiddag, kan glede seg til en ekstra godbit, som nå også Dagbladet-leserne får se:

I en eksklusiv videohilsen snakker regissør Robert Zemeckis til Fredrikstad-publikummet om hvor godt han selv mener de traff med sine spådommer.

- Endelig er det 21. okt 2015, og livet ble ikke som vi spådde. Vi har ikke flyvebiler, men vi har jo svevebrett selv om de ikke masseproduseres, sier Zemeckis med henvising til svevebrettet han har hengende bak seg på kontoret.

Ordnet av Zwart Det er hollywoodregissør og Fredrikstad-bybarn Harald Zwart som har trukket i noen tråder for å ordne videohilsen fra Zemeckis, til kinosjef Jørgen Søderberg Jansens store glede.

- Harald er jo kjempefan av filmene, og i sommer snakket vi om at det hadde vært veldig gøy hvis han kunne skaffe en hilsen fra en eller annen som hadde med filmene å gjøre. Da ble det ikke en eller annen, men sjefen sjøl, forteller Jansen til Dagbladet.

At det ikke er hvem som helst har Jansen rett i: I tillegg til «Back to the Future»-trilogien har Zemeckis regissert storfilmer som «Forrest Gump» og «Cast Away». I 1995 fikk han Oscar for beste regi for nettopp «Forrest Gump».

Kinoesjefen har selv tenkt å få med seg trilogien på egen kino i kveld.

- Jeg burde vel egentlig jobbe, men dette skjer jo ikke hvert år. 21. oktober 2015 kommer bare én gang, sier kinosjefen.

En eller flere av filmene vises på filmklubber og kinoer over hele landet i dag.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!