Tilbake til gjørma

(Dagbladet.no): I fjor regnet den første Hovefestivalen nesten bort, og de første bildene som tikker inn fra årets sørlandsidyll minner unektelig om tilstanden da: Gjørmebonanza på campingplassen.

Men skinnet bedrar. Det har kom bare en tredjedel så mye regn søndag som rekordmengdene på tilsvarende tidspunkt i fjor, og det som kom falt på lørdagens tørre grunn.

Dessuten har festivalen, klok av skade, brukt det siste året på å preppe området for ekstremvær.

Bedre drenert

- Områdene som var mest problematiske på campingplassen i fjor er blitt drenert. Nå har regnet dessuten stoppet, og med unntak av noe regn onsdag er det er spådd pent vær, sier en optimistisk Gry Zachariassen i festivaladministrasjonen.

- Jeg ville tatt med gummistøvler, innrømmer hun likevel.

- Du bør pakke fornuftig og med tanke på at du skal overleve på ei øy i en uke.

9000 på plass

VÅTT FESTIVALMINNE: For 17-åringen Per kristian Fosse fra Asker. Det kan lønne seg å ta med gummistøvler og regntøy på Hovefestivalen som starter mandag - selv om det er spådd bedre vær. Foto: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET
VÅTT FESTIVALMINNE: For 17-åringen Per kristian Fosse fra Asker. Det kan lønne seg å ta med gummistøvler og regntøy på Hovefestivalen som starter mandag - selv om det er spådd bedre vær. Foto: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET Vis mer

Zachariassen har sett tusenvis av festivalgjengere ankomme området i løpet av dagen og regner med at innbyggertallet på Tromøya er fordoblet de siste tolv timene.

Det betyr at 9000 mennesker i skrivende stund lever på campingområdene, som totalt har en kapasitet på 12500 - 13000 mennesker.

- Jeg tror det største trøkket har vært i dag. Alle tog og busser har vært fulle, sier pressekoordinatoren.

Og hva med Per Kristian Fosse (17), som allerede sitter der i boxeren med kaldt slaps over hele kroppen?

- Kommer jeg i Dagbladet hvis jeg kaster meg uti Hove-gjørma som førstemann? var det han spurte om før bildet blir tatt.

Tilbake til gjørma