Tilbake til Norge

Fred. Olsen fortrakk ikke en mine da auksjonarius hamret gjennom salget av Edvard Munchs «Omfavnelse på stranden» for over 70 millioner kroner. Nå skal det tilbake til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Dermed knuste Munch-feberen alle rekorder på et av verdens mest prestisjetunge auksjonshus. I går gikk det sterke rykter blant kunsteksperter om hvem som hadde bladd opp rekordsummene for maleriene. Kunsthandler Hans Richard Elgheim fra Grev Wedels plass auksjoner bekrefter overfor DN.no at bildet havner på norske hender.

-  Det ble bestemt at bildet «Omfavnelse på stranden» skal tilbake til Norge, sier han til Dagbladet.

Bildet er det eneste i serien Lindefrisen Munch-museet i Norge mangler.

Han vil ikke bekrefte om kjøperen er norsk, eller om en utenlandsk kjøper kan ha bestemt seg for å føre bildet tilbake til Norge.

-  Ingen anelse om kjøper

Men akkurat det så ikke selger og milliardær Fred. Olsen ut til å bry seg om.

-  Jeg har ingen anelse om hvem som kjøpte. Jeg kunne ikke engang se hvem som bød fra der jeg satt, sa han etter auksjonen.

-  Hvorfor skal vi vite det? skjøt kona Kristin inn.

Alt som kunne krype og gå av kunsthandlere fra hele verden var til stede på Sotheby\'s i går. Fem bilder ble solgt til rekordpris, men det var først da Munch-maleriene fra Olsen-samlingen kom at det virkelig tok av. Da prisen på bildet «Omfavnelse på stranden» rundet fem millioner britiske pund, gikk det et gisp gjennom publikum. Og da budene stoppet på 5,5 millioner, sa auksjonarius Henry Wyndham:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer