Tilbake til operasjonsbordet

Metal-veteranene Carcass med årets comebackplate.

ALBUM: Britiske Carcass var et av de første death metal-bandene som forsøkte seg på den kronglete ferden fra undergrunn til mainstream da de ble kjøpt opp av giganten Columbia. Overgangen endte  megetsigende nok i plata «Swansong» i 1996.

Før splitten rakk de å gi ut et par plater som har dannet mye av grunnlaget for den melodiøse death metalen band som In Flames og Killswitch Engage har tatt med seg til arena- og stadionformatet.

Ofte smaker denne typen comeback mest av gamle ideer og tomme bankkontoer. Ikke her. «Surgical Steel» slenger  seg elegant ned mellom klassikerne «Necroticism - Descanting the Insalubrious» og «Heartwork».

Lyden og følelsen er i tråd med tittelen, knivskarp og helt i pattentert Carcass-ånd. Låtene sveiper elegant mellom moderne grind og sprakende gitarharmonier. Sjekk bare «The Master Butcher's Apron» og hissigproppen «Captive Bolt Pistol».

Gitarist Bill Steer er i toppform både som riffmaestro og sologitarist og hans gamle våpendrager Mike Amott savnes utrolig nok ikke et sekund. Hans gutturale vokal er til og med tatt inn i varmen igjen og vips var den særegne vokalduoen Steer/Jeff Walker et faktum igjen.

Produksjoner som dette kan fort blir sterile, men her dingler nervetrådene løst.

Tilbake til operasjonsbordet