- Tilbake til røttene

- Vi har laget denne plata for å nå ut til så mange som mulig - ikke for å tjene penger, sier Morten Harket.

PARIS (Dagbladet): - Se, jenter, det er a-ha! sier en forfjamset pariserinne til tenåringsdøtrene sine i rue de Rivoli i Paris. Hun er den eneste som kjenner dem igjen.

- Det er litt flaut med dem som sitter nede i lobbyen, vedgår Paul Waaktaar Savoy. De er nemlig på alder med bandet og vel så det.

Ingen elleville fans stimler sammen når Morten Harket, Magne Furuholmen og Paul Waaktaar Savoy er ute på byen med pressen på slep. De tre får gå tilbake til hotellet i ro og fred. Men så har jo pariserne ennå ikke fått nyss om at gruppa har gjort comeback - foreløpig i mer intime former.

Gruppa har delte meninger om å vende tilbake til popkarusellen.

- Jeg hadde vent meg til en større grad av distanse mellom det jeg gjør og den personen jeg er, sier for eksempel Magne Furuholmen.

- Det var kanskje det jeg var mest ambivalent til når det gjaldt å gjenopprette samarbeidet, for jeg har ingen illusjoner. Popbransjen handler i høy grad om artisten, sier Furuholmen, som legger til at a-ha alltid har slåss for at musikken skulle stå i sentrum.

Det er ikke av økonomiske grunner at gruppa har gått sammen igjen.- Vi har laget denne plata for å nå ut til så mange som mulig, potensialet er å nå ut til hele verden, Harket, som sier at man likevel ikke kan underselge bandet. Den forretningsmessige siden må også være på plass. Gruppa opplever en endret platebransje, der det er vanskelig å finne én seg til på grunn av utskiftninger.

- Vi er tilbake ved røttene, sier trioen.