Tilbake til start

Ellen Horn trenger en styreleder. Hun trenger en NRK-sjef. Hun trenger dem fort. Her er kandidatene:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Arne Wam (47): NRK-sjef?

Gikk nylig av som konstituert NSB-sjef. Lang fartstid i mellomlederstillinger i NRK. Har aldri vært statsråd, men er gift med en tidligere statsråd.

Åse Kleveland (51): NRK-sjef eller styreleder?

- Jeg er ikke aktuell for stillingen som NRK-sjef, sier hun til Dagbladet. Slik alle gode kandidater skal uttale seg. Men kunne hun tenke seg jobb som styreleder?

Hans-Tore Bjerkaas (49): NRK-sjef?

Bjerkaas har gjort lysende karriere i NRK, etter et mellomspill i kommerskanalen TV2. Regnes som sterkeste interne kandidat, men ingen blir profet i NRK.

Kristin Clemet (43): NRK-sjef eller styreleder?

Foreslått en rekke ganger som NRK-sjef, men ikke spurt av Torger Reve. Kanskje det nå er en kvalifikasjon? I motsetning til Torger Reve trives hun i mediebildet, og intervjues ofte om det meste i norsk presse.

Jan Grund (54): Styreleder?

BI-professor og kollega av NRKs avgåtte styreleder Torger Reve. En av landets fremste eksperter på helseøkonomi, og kan kanskje kurere NRKs skrantende helse? Hvis Horn tør å prøve nok en kandidat fra BI.

Anne Enger Lahnstein (51): NRK-sjef eller styreleder?

Men vil NEI-dronninga si JA?

Jens P. Heyerdahl (57): Styreleder?

LO-medlem og Orkla-sjef Heyerdahl har annonsert sin avgang i Orkla. Er en av de mektigste næringslivstoppene i Norge, med adgangskort til den innerste kretsen i Ap. Ikke kjent for å være særlig medievennlig, og vil kanskje i for stor grad føre Torger Reves taushetslinje videre?

Kjeld Rimberg (57)

Styreleder?

Var styreformann på Nationaltheatret da Ellen Horn ble tilsatt, og samarbeidet godt med Ellen Horn der. NRK er jo større enn Nationaltheatret, men har omtrent like mange primadonnaer.

Christian Thommessen (43): NRK-sjef eller styreleder?

Norsk næringslivs høyeste og mørkeste. Styremedlem i dag, spiller han for opprykk?

Anne Carine Tanum (46): Styreleder?

Er styreleder, men vil hun være det? Har stort familieselskap å ta seg av.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer