Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tilbake til steinalderen

Den nye Flintstone-filmen stjeler fra alle.

Den nye Flintstone-filmen, «Flintstones i Viva Rock Vegas» (den første kom i 1994), stjeler fra alle kanter i amerikansk film- og TV-humor. Og såpeserier. Sånn sett er dette et skikkelig steinalderprodukt.

Relativt underholdende er det også. Her er de fleste amerikanske stereotypier utnyttet for alt de er verdt. Helt opplagt er Elvis-varianten «Viva Las Vegas», masseopptrinnene fra «Grease», innledningen fra «Superman»: den grønne og slimete, alveliknende, følelseshemmede, «britiske» puslingen som skal etterforske jordboernes følelsesliv, ankommer jorda akkurat som Supermann gjorde.

Og såpeklassikere som «Dynastiet»: Joan Collins parodierer suverent seg selv i rollen som Wilmas treske mor. For bare å antyde hva vi mener.

Men la ikke dette skremme. Klisjéfesten er noe av vitsen: En steinalderfest hvor amerikansk massekultur kan speile seg i egne fjollerier.

Handlingen starter før Fred og Wilma treffer hverandre, hun er datter av styrtrike foreldre, og han en mann av folket. Så lenge det varer.

Filmskaperne har gått over dammen for å hente en av de store vinnerne i dette prosjektet. Mark Addys litt baktunge, sjenerte, men varme og menneskelige utstråling satte vi stor pris på i den erkebritiske «I blanke messingen».

Her spiller han den godhjertede, men enkle, erkeamerikanske Fred Flintstone med overbevisende yankee-tillært aksent.

Det er nesten så vi roper jabadabadoo et par ganger.

<B>FRA ALLY TIL STEINALDEREN: </B>Jane Krakowski fra Ally McBeal spiller Betty
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media