Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tilbake til Tromsø ...og Bel Canto

KONGSBERG (Dagbladet): I barndommen reiste Anneli Drecker fra Tromsø til sommerferier i Kongsberg. Snart reiser hun tilbake til Tromsø for å lage et nytt Bel Canto-album.

I mars kom Dreckers soloalbum «Tundra». Uttrykket var mer personlig enn det vi kjenner fra Bel Canto. Plutselig har hun utlevert seg selv til hele Norge.

- Poenget med å gå solo, er nettopp å bli personlig. Men noen av tekstene er skrevet for mange år siden, slik at de ikke betyr så mye for den situasjonen jeg er i i dag. Da blir det heller ikke skremmende. Bel Canto er derimot en fantasiverden, og tekstene mer fabelaktig, soloarbeidet mitt er en følelsesverden. Det var en god skole å gå, sier hun, og legger til:

- Men jeg har lirt av meg mannskiten for denne gangen.

Endelig sjef

Noe av det hun kommer til å savne fra solotilværelsen er livebandet hun kunne sjefe over:

- Jeg hadde utrolig skolerte musikere med på turneen. Det var deilig å kunne gi meldinger om hvordan ting skulle være på tur inn på scenen, uten at det skapte problemer. Jeg er stolt over ha et eget band.

I høst reiser hun til Tromsø for å begynne å lage Bel Canto-album sammen med makker Nils Johansen. De har jobbet sammen siden åttitallet og platedebuterte i 1989.

Allsidig

Det naturligste i verden for kunstnersjelen Drecker var å bli vokalist. Men på arbeidsmarkedet debuterte hun tolv år gammel i filmen «Søsken på Guds jord». Det var på den tida hun pleide å tilbringe sommrene i Kongsberg.

Nå bor sangfuglen fra Tromsø på Grünerløkka i Oslo. Skjønt, leiekontrakten hennes går snart ut, og hun trenger et nytt sted.

- Det er jo på tide å flytte fra Grünerløkka. Altfor mange hippe mennesker der. Sånne som er på Quart-festivalen. Jeg håper de ikke kommer til Riddu Riddu-festivalen i Nord-Troms, sier hun.

<B>TANTES EPLETRE:</B> Anneli Drecker var i Kongsberg hos tante «Tibba» hver sommer som barn.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media