DEBATT

Tilbakekalling av statsborgerskap sprer frykt i innvandrermiljøer

Det som skjer nå sender et signal til ungdom som prøver å ta et oppgjør med æreskulturen, at de aldri er trygge i Norge. De frykter at de en dag skal bli kastet ut av landet de er født og oppvokst i, og som de frem til nå har følt seg trygge i.

SISTE STOPP: Asylsøkere som skal sendes hjem i luftegården til Utlendingsinternatet på Trandum, som er siste stopp i Norge for asylsøkere som skal sendes hjem. - Mange barn og ungdom med innvandrerforeldre er født og oppvokst i Norge, de føler seg norske. Skal dette endres fordi deres foreldre eller besteforeldre har løyet?, skriver artikkelforfatteren.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SISTE STOPP: Asylsøkere som skal sendes hjem i luftegården til Utlendingsinternatet på Trandum, som er siste stopp i Norge for asylsøkere som skal sendes hjem. - Mange barn og ungdom med innvandrerforeldre er født og oppvokst i Norge, de føler seg norske. Skal dette endres fordi deres foreldre eller besteforeldre har løyet?, skriver artikkelforfatteren.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Kjære Erna. Er du klar over hvor stor frykt og bekymring din regjering har skapt når det gjelder tilbakekalling av statsborgerskap? Forstår du hvor mange unge mennesker som hver dag frykter for å miste sitt norske pass? Deres fremtid er avhengig av hva deres foreldre eller besteforeldre sa til norske myndigheter da de søkte asyl.

Kan noen forklare meg hvorfor ungdom i dag skal sendes ut av landet fordi foreldre eller besteforeldre løy i et asylintervju for mange år siden? Det gir ikke mening og dette skader etter min mening integreringen, spesielt den yngre generasjonen. Mange unge jeg kjenner med innvandrerbakgrunn er redde.

Selv om det ikke er mange som får sitt statsborgerskap tilbakekalt, sprer frykten seg raskt og mange unge ligger søvnløse. Er dette et forsøk på å gjøre Norge mindre attraktivt å søke asyl i? Mange ungdommer spør at hva er vitsen med å integrere seg hvis du aldri blir norsk? Hva om dine foreldre eller besteforeldre har løyet. Mange ungdommer føler seg sviktet av Norge.

Jeg har blitt oppringt av mange med en frykt for å bli sendt ut av Norge, flere av dem har barn som er født og oppvokst i Norge. Det er ikke sikkert de står i fare for å miste det norske statsborgerskapet, men de er redde allikevel. Det er så mange rykter og så mye usikkerhet rundt om i mange innvandrermiljøer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer