Tilbakelent og ny Bruce

Neddempet og ettertenksomt fra The Boss.

CD: Radiosingelen «Devils & Dust» er den første smakebiten på Bruce Springsteens nye cd med samme navn. Den hadde verdenspremiere i går, men albumet - som inneholder 12 nye sanger - er først i salg 25. april.

«Devils & Dust» er en akustisk, neddempet og veldig typisk Springsteen-låt på fem minutter. Den åpner varsomt med kassegitarspill og The Boss\' umiskjennelige stemme i tilbakelent modus. Gradvis kommer forsiktige keyboard- og munnspilltoner, strykere og et nærmest gjennomsiktig trommespill.

Albumet er spilt inn i Atlanta uten The E Street Band - med Brendan O\'Brien som produsent.

O\'Brien har også samarbeidet med Springsteen på «The Rising» (2002) og med band som Soundgarden, Pearl Jam, Rage Against The Machine og The Black Crowes.

Radiosingelen er folkinspirert, noe også resten av plata skal være. The Boss lengter muligens tilbake til den enkle, men meget sterke «Nebraska» (1982). Dette låter likevel langt mer forseggjort. Skal man trekke noen paralleller på denne ene låten, så blir det mot albumet «The Ghost Of Tom Joad» (1995). Det er klart at The Boss dermed skaper store forventninger.

Bruce Springsteen framstår som ettertenksom og søkende, der han synger om å overleve og å drømme, om frykt og mørke hjerter, om Gud og djevelen. Et av de mange versene går så her: Now every woman and every man / They want to take a righteous stand / Find the love that God wills / And the faith that he commands .

Albumet blir sluppet med en ekstra dvd, som inneholder fem videoer av regissøren Danny Clinch. Kortfilmene er til låtene «Devils & Dust», «Long Time Comin», «Reno», «All I\'m Thinkin\' About» og «Matamoras Banks», som alle er å finne på de kommende albumet.

Bruce Springsteen byr her på få overraskelser, men det er umulig å mislike ham i denne rolige låten.