Tilbyr 20 millioner til Stieg Larssons enke

- Vi kan ikke holde på slik i fem år til, sier suksessforfatterens bror.

TILBYS PENGEREva Gabrielssson var avdøde krimforfatter Stieg Larssons samboer i 32 år, kan få 20 millioner.Foto: Adrian Øhrn Johansen / Dagbladet
TILBYS PENGEREva Gabrielssson var avdøde krimforfatter Stieg Larssons samboer i 32 år, kan få 20 millioner.Foto: Adrian Øhrn Johansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Fem år etter suksessforfatter Stieg Larssons død, er det endelig en liten bevegelse i den nordiske kulturverdenens bitreste og mest omtalte arvestrid.Skjønt «liten»: Stieg Larssons far Erland (74) og bror Joakim (51) i Umeå tilbyr nå forfatterens samboer gjennom 32 år, Eva Gabrielsson,  20 millioner kroner av de ufattelige bok- og filminntektene som renner inn på deres kontoer som juridisk rettmessige arvinger.Stieg Larsson og Eva Gabrielsson var ikke gift, og uten gyldig testamente de to i mellom har hele potten gått til Stig Larssons kjødelig familie.

-Orker ikke fem år til- Vi orker ikke fem år til. Nå må vi gå videre, sier broren Joakim Larsson i et intervju med Svenska Dagbladet, som ble offentliggjort i natt.

Neste år har Eva Gabrielsson varslet bok om den bitre arvestriden.

I dag skal advokaten til far og sønn Larsson ta den formelle kontakten med Eva Gabrielssons advokat om tilbudet.Stig Larssons samboer og hans familie i Nord-Sverige har ikke vært på talefot siden forfatteren døde i november 2004 - før han fikk en smak av sin egen suksess.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer