Tilbyr Dylan laksefiske

TRONDHEIM: Foran konsertene i sommer strømmer tilbudene inn til Bob Dylan: Ivrige nordmenn vil ha artisten med på golftur og laksefiske.

Etter det Dagbladet erfarer, er ikke dette formidlet videre til superstjernen. Det er vanskelig å finne noen som regner med at han takker ja til gratis laksefiske på Vestlandet.

- Historien viser vel at han ikke vil være interessert i slikt, kommenterer Dylan-kjenneren og tolkeren Åge Aleksandersen.

Han har utgitt plate med Dylan-låter og skal på konserten i Trondheim - uten at han har noe ønske om å komme i nærheten av artisten.

- Pjuske med sitt

- Det virker ikke naturlig. Han må nå få pjuske med sitt, sier Åge Aleksandersen og ler.

- Ville du invitert Bob Dylan på laksefiske?

- Nei, ærlig talt. Det hadde jeg ikke. Men hvis vi skal gi Dylan et innblikk i trøndersk lynne, ville jeg stengt ham inne i et rom med Nils Arne Eggen, etter at Rosenborg har tapt en kamp!

De to Dylan-konsertene i Bergen (26. juni) og Langesund (28. juni) er nå så godt som utsolgt, mens i Trondheim (24. juni) er det solgt færre enn 5000 billetter.

Ikke bekymret

Typisk trøndersk treghet, tror Marvin Wiseth i Sparebank 1 Midt-Norge, som arrangerer konserten sammen med den musikkinteresserte kjøpmannen Odd Reitan.

- Vi har ikke markedsført konserten så hardt, men er i ferd med å trappe opp. Vi er ikke bekymret for publikumstallet, sier Marvin Wiseth til Dagbladet.

Han har ikke har tenkt å invitere artisten med på golfbanen. Han medgir også at kjennskapet hans til Bob Dylan ikke er det aller beste.

- Men det må jo være flott for Dylan å få oppleve norsk natur når han besøker landet, sier den tidligere trondheimsordføreren.