«Nazifrisør»-saken

Tilbyr Torkelsen rabatt fordi hun kalte ham «pedo»

Merete Hodne tilbyr Per Inge Torkelsen erstatningsrabatt fordi hun kalte ham «pedo» på Facebook.

BLE KALT PEDO: Per Inge Torkelsen ble kalt for pedo på Facebook av Merete Hodne etter at hun tapte i tingretten. Hodne har anket søksmålet mot Torkelsen og makkerne i revygruppa Løgnaslaget for ærekrenkelser. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BLE KALT PEDO: Per Inge Torkelsen ble kalt for pedo på Facebook av Merete Hodne etter at hun tapte i tingretten. Hodne har anket søksmålet mot Torkelsen og makkerne i revygruppa Løgnaslaget for ærekrenkelser. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rogaland-kvinnen Merete Hodne krever 200 000 kroner fra hver av medlemmene i revyvbesetningen Løgnaslaget: Per Inge Torkelsen, Dag Schreiner, Rune Andersen, Pål Mangor Kvammen og Bjørn Aslaksen.

Høsten 2016 framførte de revyen «Løgnasevangeliet» og et av numrene het «Nazifrisør fra Bryne», hvor frisøren Hodne ble parodiert fordi hun nektet å slippe inn en kvinne med hijab i salongen. Siden revynummeret har partene kranglet i retten, og denne uka startet ankesaken i Gulating lagmannsrett.

Hodnes advokat Per Danielsen la fram sin sluttprosedyre onsdag, rapporterer Stavanger Aftenblad. Der mente advokaten at retten kan idømme Per Inge Torkelsen et lavere erstatningsbeløp enn de fire andre. Hodne omtalte nemlig Torkelsen som «pedo» på Facebook etter at hun tapte forrige runde i Stavanger tingrett, skriver avisa.

Hodne ble i 2017 dømt for å ha nektet en hijabkledd kvinne kvinne adgang til frisørsalongen sin på Bryne. Hodne har vært aktiv i Stopp Islamiseringen av Norge og i den anti-islamske, populistiske bevegelsen Pegida.

Hodne reagerte sterkt på at Løgnaslaget kalte henne «nazifrisør» i revyen sin i 2016, og gikk til sak for ærekrenkelser.

I retten strider partene om betegnelsen «nazifrisør», som Hodne ble kalt i revynummeret. Kvinnens advokat argumenterer for at «nazifrisør» er en faktabeskyldning og dermed synonymt med å kalle Merete Hodne nazist, skriver Stavanger Aftenblad.

Løgnaslaget-advokat Brynjar Meling hevder på sin side «nazifrisør» er et verdiutsagn. Ifølge Aftenbladet hentet Meling fram et eksempel fra humorserien «Seinfeld», hvor en suppekjøkkenarbeider kalles for «soup-nazi», ikke fordi han er nazist, men fordi han er streng eller rigid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer