- Tilbyr ulovlig alkoholreklame

Den nye festivalen Kollen vil ta seg betalt for å promotere alkoholprodukter til publikum.

PÅ SCENEN:  I juni arrangeres musikkfestivalen Kollen for første gang i Holmenkollen. Verdenskjente artister som Rihanna, Noel Gallagher og Billy Idol skal spille i hoppanlegget.
Foto: AP Photo/Joel Ryan
PÅ SCENEN: I juni arrangeres musikkfestivalen Kollen for første gang i Holmenkollen. Verdenskjente artister som Rihanna, Noel Gallagher og Billy Idol skal spille i hoppanlegget. Foto: AP Photo/Joel Ryan Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den 29. juni ser den nye festivalen Kollen dagens lys. På scena i hoppanlegget står verdenskjente stjerner som Rihanna, Noel Gallagher og Billy Idol.

I et dokument Dagbladet har fått tilgang til kommer det fram hvordan Air productions, som står bak den nystartede festivalen, vil ta seg betalt for å promotere alkoholprodukter til publikum.

Det til tross for at alkohollovgivningen slår fast at «reklame for alkoholholdig drikk er forbudt».

Tre festivaler I dokumentene framkommer det at en leverandør for 150 000 kroner vil få monopol på vin og brennevin til Kollen, Døgnvill og Rått og råde - festivaler Air productions står bak. Tilbudet inkluderer «produktplassering og direkte markedsføring mot 155 100 mennesker i tre ulike byer».

For nye 150 000 kroner tilbys «spesialtilpassede barer for kampanjer og lansering av nye produkter. Barene bygger på produktets grafiske profil og formes som produktets emballasje. Vi bygger gigantiske BIBs, flasker, tønner, bokser o.l.»

I tillegg har arrangørene også en plan for hvordan festivalpublikummet skal lokkes til barene ved hjelp av en storskjerm ved scenen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer