Tilbyr uthengte swingere å kaste kremkake på revysjefen

Revygruppe svarer med humor på kritikken mot sketsjen som avslørte påståtte sexklubbmedlemmer i bygda.

SKAPER RABALDER: To av artistene i revygruppa Bløgg sang om Porsangers swingersmiljø i årets julerevy. Nå føler navngitte personer seg hengt ut. Foto: Bjørn Arne Johansen, Ságat
SKAPER RABALDER: To av artistene i revygruppa Bløgg sang om Porsangers swingersmiljø i årets julerevy. Nå føler navngitte personer seg hengt ut. Foto: Bjørn Arne Johansen, Ságat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kledd i sexy undertøy og til tonene av «La det swinge», hengte revygruppa Bløgg i Lakselv i sin julerevy ut navngitte personer som medlemmer av en lokal sexklubb, skriver lokalavisa Ságat.

Revynummeret skaper oppstandelse i den lille finnmarksbygda, der det har gått rykter om at det er etablert et såkalt swingersmiljø og der bare fornavnene langt på vei er nok til å identifisere folk.

- Jeg lurer på hva som er motivet bak dette. Det virker bare ondsinnet. Og har revygruppa tenkt på at de som nevnes i denne sangen har barn, som kan bli mobbet i ettertid? sier en av de navngitte personene til Ságat. Han vurderer å gå til rettslige skritt mot revyklubben.

Svarer med humor Nå svarer revygruppa Bløgg på kritikken på særs humoristisk vis. Revysjef Kjell Johansen har nå sendt ut følgende pressemelding til en rekke redaksjoner og Vestfinnmark politidistrikt:

«BLØGGs julerevy, og spesielt nummeret «Ryktan», har skapt masse medieomtale. Noen har følt seg truffet og uthengt. Dette har vi beklaget sterkt i alle intervjuer.
 
Vi føler likevel at vi bør gjøre noe mer overfor de som føler seg uthengt og knyttet til et angivelig swingersmiljø i Lakselv. I stedet for å gå veien om en langvarig og kostbar rettsprosess vil BLØGG komme med et erstatningstilbud allerede nå.
 
Lørdag 5. januar 2013 kl. 12-13 vil BLØGG stille opp på Torget i Lakselv. Her vil en passende erstatningssum for ærekrenkelse, tort og svie utbetales til de som føler seg uthengt i revynummeret «Ryktan».

I tillegg vil de som erkjenner tilknytning til et angivelig swingersmiljø, få anledning til å ta ut sin frustrasjon ved å kjøpe en kremkake de kan kaste på lederen i BLØGG.
 
Politiet i Vest-Finnmark varsles med dette om den planlagte hendelsen da det ifølge sangen skal være rundt 400 medlemmer i klubben. Vi frykter derfor at det kan bli trafikkaos i sentrum dersom alle møter samtidig.

Vi ber politiet være oppmerksom på at det også kan bli en stor sammenstimling av mennesker på Torget i angitt tidsrom og at det kan føre til uro og opptøyer dersom vi går fri for kremkaker.»

- Godt mottatt Revysjef Kjell Johansen har tidligere uttalt til Dagbladet at navnene i sangen - med tittel «Ryktan» -  var helt vilkårlig valgt, og at de ble endret underveis i arbeidet med låta, for å passe inn i rim og rytme.

- Det har ikke vært meningen å henge ut folk. Dersom noen føler det slik beklager vi det, sier lederen for revygruppa.

Han sier han personlig ikke kjenner til om det er en swingersklubb i Porsanger kommune, og at han heller ikke kjente til ryktene før ideen om sangen dukket opp i revygruppa.

- Men det går åpenbart slike rykter, siden ideen til sangen dukket opp, sier Johansen som legger til at revymummeret ble svært godt mottatt av publikum.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer