Anmeldelse: Tina Shagufta Munir Kornmo, Norsk nok

- Tildekking er seksualisering

Tina Kornmo hever de liberale og moderne muslimenes fane.

POLITIKER: Tina Shagufta Kornmo er kirurg og Venstre-politiker, og nå aktuell med boka «Norsk nok. Mine, dine eller våre verdier». Her fra en demonstrasjon i 2010, til støtte for den danske karikaturtegneren Kurt Westergaard. Foto: NTB SCANPIX
POLITIKER: Tina Shagufta Kornmo er kirurg og Venstre-politiker, og nå aktuell med boka «Norsk nok. Mine, dine eller våre verdier». Her fra en demonstrasjon i 2010, til støtte for den danske karikaturtegneren Kurt Westergaard. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er både overraskende og forfriskende å lese en tekst om minoritetskvinner som tar utgangspunkt i positive, vellykkede erfaringer og opplevelser.

Kirurg og samfunnsdebattant Tina Kornmo gir i sin kortfattede bok «Norsk nok» et sympatisk bilde av hvordan hun som barn av førstegenerasjons pakistanske innvandrere til Norge, kjempet seg fram til frihet og utdannelse og selv valgte hvem hun ville gifte seg med.

Skikk og bruk

Det skjedde ikke uten motstand fra foreldrene, men slik hun framstiller det, virker det som om de var i stand til å forstå og akseptere at skikk og bruk i det nye landet måtte trumfe det de hadde med seg, selv om det ikke var nødvendig å gi avkall på egne tradisjoner og tro.

Mange historier om kvinnelige innvandrere og deres barn er knyttet til tvang og misbruk, vold og krenkelser, radikalisering og utenforskap. Slike historier vekker indignasjon og gir drivstoff til kulturkrigere.

Ja visst er det mange tilfeller av radikal kvinneundertrykkelse i innvandrermiljøer, men vi må ikke glemme at det faktisk finnes en stor mengde kvinner som har skaffet seg et eget rom og vist at det er fullt mulig å være både norsk og pakistansk, både muslim og liberal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer