<strong>AVDEKKET TRAKASSERING:</strong> Thor Gjermund Eriksen bekrefter at det er kommet fram opplysninger om trakassering også i NRK. Opplysningene skal ha kommet fram i etterkant av #metoo-kampanjen og Aleksander Schaus varslingsmeldinger på Twitter. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
AVDEKKET TRAKASSERING: Thor Gjermund Eriksen bekrefter at det er kommet fram opplysninger om trakassering også i NRK. Opplysningene skal ha kommet fram i etterkant av #metoo-kampanjen og Aleksander Schaus varslingsmeldinger på Twitter. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Sextrakassering i mediebransjen

Tilfeller av trakassering avdekket hos NRK

Det bekrefter kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen bekrefter i dag at det er avdekket tilfeller av trakassering hos NRK.

- Vi har de siste dagene fått kjennskap til et par saker som ligger en del år tilbake i tid, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen til NRK.

Varslet på Twitter

Dette kommer i kjølvannet av at Aleksander Schau lørdag publiserte en rekke Twitter-meldinger der han beskrev en rekke tilfeller av vold og seksuell trakassering.

Ifølge Schau skal hendelsene ha skjedd både hos hans tidligere arbeidsgiver TV 2, og hos hans nåværende arbeidsgiver NRK. Schau går ikke inn i detaljer hvilke hendelser som har skjedd hvor, men har uttalt at de fleste av dem skal ha skjedd i TV 2.

TV 2s ledelse bekreftet søndag at det har skjedd uønskede hendelser innen deres redaksjon. Dette skal ha ført til at fire TV 2-profiler er blitt sagt opp, og én ansatt har fått en kraftig advarsel.

I ett tilfelle har sportsredaktør Vegard Jansen Hagen kjent til anklager om grov seksuelle trakassering i over ett år, uten å gjøre noe med det.

Kjenner ikke til det Schau beskriver

Når det gjelder hendelsene som Schau har beskrevet, skriver NRK at Kringkastingssjefen ikke vet om dette har skjedd på NRK, men at han er klar på at #MeToo-kampanjen har satt temaet på dagsordenen i mediehuset.

Nøyaktig hva sakene som nå er avdekket går ut på, sier ikke Eriksen noe mer om.

– Jeg kan ikke gå nærmere inn på sakene per nå, men jeg kan bekrefte at vi i etterkant av Schaus avsløringer gått ut med en oppfordring til våre ansatte om å dele sine historier, sier han.

Thor Gjermund Eriksen har ikke svart på Dagbladet sine henvendelser tirsdag kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer