DEBATT

Tilgivelse er en kristen verdi, Listhaug

Norske verdier er ikke stammeverdier.

NORSKE VERDIER? Frp-nestleder Sylvi Listhaug (t.v.), her med partileder Siv Jensen, ble spurt om ikke hun som kristen mente det var tilgivelse for IS-tilknyttede personer. Det mente hun det ikke var.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
NORSKE VERDIER? Frp-nestleder Sylvi Listhaug (t.v.), her med partileder Siv Jensen, ble spurt om ikke hun som kristen mente det var tilgivelse for IS-tilknyttede personer. Det mente hun det ikke var. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Sylvi Listhaug ville gjerne sitte i regjering med Kristelig Folkeparti. Hun la vekt på at partiet hadde forsterket sitt engasjement for ”kristne verdier”, som hun umiddelbart omsatte til ”norske verdier”. Tidligere ble hun spurt om ikke hun som kristen mente det var tilgivelse for IS-tilknyttede personer. Det mente hun det ikke var. Men tilgivelse står sentralt i kristen tro. Tilgivelse betyr at skyld kan legges bak. Det betyr ikke at ugjerninger glemmes, eller at all tillit er gjenopprettet, men samtalen om en ny hverdag kan begynne.

Tilgivelse er en sentral kristne verdi. Den berører forholdet til Gud og våre medmennesker. Politikk handler om hvordan vi organiserer samfunnet, og om våre livsvilkår. Det handler om etikk og moral, om rettferdighet, fred og frihet.

Når ”kristne verdier” skal gi retning for politisk handling, må de fylles med innhold. De særegne, ”kristne verdiene” som Jesus la vekt på, finnes i Bergprekenen hvor Jesus priser salig de som er fattige, arbeider for rettferdighet, barmhjertighet og fred. Et annet sted sier taler han varmt om dem som gir de tørste å drikke, de sultne å spise, tar imot de fremmede, de nakne klær eller besøker fangene i fengslene. Når Jesus møter fremmede, spør han: ”Hva kan jeg gjøre for deg?”

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer