Tillater bøker med nakenbilder

Dommeren ignorerte protestene til Michael Jacksons forsvarere. Han tillot dermed bruken av bøker fra 1993 med nakenbilder av unge gutter som bevismateriale.

Michael Jacksons forsvarer Robert Sanger mente bøkene var for gamle og irrelevante for saken fra 2003 som pågår nå. Forsvareren hevdet dessuten at juryen hadde et forutinntatt syn på bøkene.

Aktor Ron Zonen sa imidlertid at siden dommeren tidligere har tatt i bruk bevismateriale fra rettssaken i 1993, burde disse bøkene også legges fram. Dommeren i Santa Barbara Høyesterett, Rodney Melville mente imidlertid at bøkenes verdi som bevismateriale kommer først. Dermed led forsvarerne nederlag, og bøkene blir lagt fram, skriver CNN.

Foto essay Bøkene ble beslaglagt under en politirazzia på Neverland i 1993. De ble funnet innelåst i et skap på Jacksons soverom. Saken ble imidlertid henlagt fordi Jackson betalte guttens familie en enorm sum i oppreisning.

Aktor beskriver bøkene som foto essay av unge gutter, og sier den ene boken består av hele 90 prosent bilder av nakne gutter og den andre ti prosent.

Edle motiver

Den ene av bøkene har tittelen «Gutter er gutter» og ser ut til å være gitt til Jackson av en tilhenger.

Den andre boka har tittelen «Gutten: Et foto essay». På forsiden er det bilde av fire unge gutter i undertøyet, som hopper i et vann, en av dem med hendene foran skrittet.

Boken har en innskripsjon signert med initialene M.J. hvor det står: «Se på gleden i guttenes ansikter. Det er ekte barndom, et liv jeg aldri har hatt og alltid vil drømme om. Det er det livet jeg ønsker for mine barn.» Denne innskripsjonen mente forsvareren viser at Jackson kun hadde edle motiver ved å oppbevare boka.

GAMLE SYNDER: To bøker beslaglagt i 1993 føyes til som bevismateriale i rettsaken mot Michael Jackson.