Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tiller årets debutant

Med den mørke romanen «Skråninga» ble Carl Frode Tiller debutanten alle la merke til i fjorårets bokhøst. - Arbeidet har kostet, forteller forfatteren. I dag fikk han Tarjei Vesaas' Debutantpris 2001.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Skråninga» ble utgitt på Aschehoug i høst. Den handler om en ung mann på en psykiatrisk institusjon, og er en mørk fortelling.

- Arbeidet har kostet. Det er stort å bli satt pris på når man har jobbet så hardt med noe, sier en opprømt prisvinner ifølge NRK.

Ekstremt

Tiller tror nettopp det tragiske ved romanen kan appellere til det alment menneskelige, og dermed til et bredt publikum.

- Jeg skriver jo om tanker og følelser alle kan sette seg inn i, selv om jeg tar det ut i det ekstreme, sier han.

Prisen ble delt ut av Karin Sveen, formann av Forfatterforeningens litterære råd. I juryens begrunnelse heter det at ««Skråninga» er en roman som berører. Den er skrevet med et grep som aldri slipper leseren.»

Besettende

Historien fortelles av en ung mann på en psykiatrisk institusjon, og er ifølge juryen «formet som en besatt og besettende monolog.»

Dagbladets anmelder mente debutromanen var mer enn vellykket, og sammenliknet forfatteren med Jon Fosse.

Romanen ble nominert til Brageprisen, som første debutroman noensinne. Tiller fikk også P2-lytternes romanpris tidligere denne måneden, der romanen hans ble foretrukket framfor selveste «Halvbroren» av Lars Saabye Christensen.

Carl Frode Tiller er 31 år gammel. Han er utdannet historiker og musiker/låtskriver i bandet Kong Ler.

BLE LAGT MERKE TIL: Carl Frode Tiller fikk mye oppmerksomhet med sin debutroman «Skråninga». At han fikk Tarjei Vesaas' debutantpris var dermed ikke så overraskende.
Hele Norges coronakart