Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Tillit og fiendebilder

KS understreket gang på gang at uenigheten verken handlet om at lærerne jobber for lite, for dårlig eller for ineffektivt.

UENIGHET: - For at en diskusjon skal bli meningsfylt, kan det rett og slett være en fordel å tro at motparten faktisk mener det han sier, sier styreleder Gunn Marit Helgesen i KS. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
UENIGHET: - For at en diskusjon skal bli meningsfylt, kan det rett og slett være en fordel å tro at motparten faktisk mener det han sier, sier styreleder Gunn Marit Helgesen i KS. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer
Meninger

I kronikken «Tilliten til lærerne» fredag 19. februar, skriver Erik Skjeveland om kompetansekravene i skolen.

Selv om KS på ingen måte er rett adresse for hans kritikk, avlegger han oss likevel en visitt: «Den historiske lærerstreiken i 2014 viste med all tydelighet at et flertall av arbeidsgiverne mistenker lærerne for å jobbe for lite, for dårlig og for ineffektivt. De har i ettertid ikke skiftet mening.»

KS har verken hatt eller ytret noen form for mistillit mot lærerne. For at en diskusjon skal bli meningsfylt, kan det rett og slett være en fordel å tro at motparten faktisk mener det han sier.

Og KS understreket gang på gang at uenigheten verken handlet om at lærerne jobber for lite, for dårlig eller for ineffektivt. Uenigheten handlet først og fremst om hvilken rolle skoleledelsen skal ha, samt hva som bør avgjøres lokalt og hva som bør nedfelles i en sentral avtale.

KS er lærernes motpart - men slett ikke deres fiende.

KS og norske kommuner og fylkeskommuner er opptatt av å arbeide sammen med lærernes organisasjoner og andre for å utvikle den norske skolen. Det gjør vi hver dag. Uenigheten mellom KS og lærerorganisasjonene er ikke større enn det som er normalt mellom motparter i arbeidslivet.

Det er og må være fullt mulig å være uenig - også med lærere - uten hver eneste gang å bli beskyldt for å ha mistillit.

Og for ordens skyld: I saken kronikken handler om, kompetansekravene til lærerne, er KS? synspunkter sammenfallende med lærerorganisasjonenes.