KOMMENTARER

Tilliten er på bunnivå

Lærerkonfliktens frontfigurer gjør sitt beste for å framstille den nye avtalen som et vendepunkt. Trolig betyr dette at bunnen er nådd hva tillit angår, skriver Stein Aabø.

TILLIT MÅ BYGGES: Partene i lærerkonflikten da løsningen var klar i går. Nå starter det møysommelige arbeidet med å bygge tillit mellom arbeidstakere og arbeidsgivere i skolen.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TILLIT MÅ BYGGES: Partene i lærerkonflikten da løsningen var klar i går. Nå starter det møysommelige arbeidet med å bygge tillit mellom arbeidstakere og arbeidsgivere i skolen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Noen mener at fornuften er en ensom ting, andre at den er en langsom fyr. Men den seiret til slutt etter unødvendig lang tid. Konflikten mellom lærerne og deres arbeidsgivermotpart KS fortonte seg som en skyttergravskrig. Mange av oss har fått ny innsikt i hvordan en slik arter seg gjennom fjernsynsserien om 1. verdenskrig. Mange liv og mye blod ble spilt til ingen nytte.

I vår moderne, mindre blodige versjon, er det tilliten som er blitt skutt i filler. KS og lærerorganisasjonene kan bedyre så mye de vil at tilliten kan og må gjenopprettes. Men det vil ta tid etter en så langvarig streik som massene ville ha, ikke deres ledere.

Både lærerorganisasjonene og deres arbeidsgivere i kommuner og fylkeskommuner har som oppgave å skape en best mulig skole. Lærerne gjør formodentlig sitt beste innenfor rammer og ressurser. Trolig gjør kommunene det også. Og ikke minst nye, moderne rektorer som tar sin lederoppgave på alvor, som har fått lederkurs, som utvilsomt er mer effektive enn de gamle, utdøende rektorer som fikk sine stillinger etter ansiennitet og visdom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer