DEBATT

Debatt: Barnevern

Tilliten til barnevernet er tvingende nødvendig

Det gjør noe med en å leve seg inn i sterke menneskeskjebner, særlig når du bestandig må være effektiv.

KREVENDE: Å jobbe med barns situasjon i barnevernet kan være meningsfylt og givende, men også krevende, skriver kronikkforfatteren. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
KREVENDE: Å jobbe med barns situasjon i barnevernet kan være meningsfylt og givende, men også krevende, skriver kronikkforfatteren. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Det blir satt søkelys på norsk barnevern internasjonalt. 26 barnevernssaker gjennomgås i menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. At barnevernet blir gjenstand for debatt opplever jeg som positivt. For oss som samfunn er tilliten til barnevernet tvingende nødvendig, først og fremst for barnas skyld, men også for opplevelsen av rettssikkerhet generelt. En debatt kan føre til endring, og det er på sin plass.

I dette debattinnlegget ønsker jeg først og fremst å sette fokus på arbeidshverdagen til en saksbehandler i barnevernet. Å jobbe med barns situasjon i barnevernet kan være meningsfylt og givende, men også krevende. Som saksbehandler i avdeling undersøkelse inneholder gjøremålslisten på et gitt tidspunkt ulike oppgaver:

Eksempelvis å ta imot den tolv år gamle gutten som rømmer fra familien sin midt på natta og som gjemmer seg i et skoghjørne fram til den første bussen går. Han kommer fram til barnevernskontoret, ensom og pjuskete. Oppgaven blir aller først å ta ham imot, gi ham en klem, en kopp kakao og et håp.

Samtidig har man saken med jenta på seks år som tar imot saksbehandler på rommet sitt, der det eneste hun har å leke med er en rød ballong. Det er det eneste, i tillegg til en markise hun kan dra opp og ned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer