Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tillitskrise på Oslo Nye

Forholdet mellom ledelsen og de ansatte på Oslo Nye Teater er på frysepunktet. - Det er ikke rettferdig at ansatte må gå. Ledelsen har ansvaret, sier skuespiller Pia Borgli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De ansatte og deres fagforeninger krever nå at ledelsen legger vekk sine planer om oppsigelser og kutt inntil videre.

- De ansatte har fått altfor liten tid til å være med på å planlegge tiltak. Vi forlanger en ny drøftingsrunde, der de ansatte skal få Skuespillerforbundets bistand på alle møtene med teaterledelsen, sier forbundsleder Agnete Haaland.

Underskudd

Etter et underskudd på 6,4 millioner kroner på Oslo Nye Teater hittil i år, har eieren Oslo kommune krevd full opprydding og stram styring av økonomien.

Ledelsen ved teatret har foreslått et kutt tilsvarende 19 årsverk, men forsøker å begrense antall oppsigelser til om lag ti.

Styret ved Oslo Nye Teater har planlagt å behandle teaterledelsens kriseplan 17. oktober.

- Vi sier nei til oppsigelser nå, og krever å få tid til å sette oss bedre inn i situasjonen. Vi etterlyser også en mer langsiktig plan fra ledelsens side, sier Pia Borgli.

Svekket tillit

De om lag 150 ansatte på teatret var i går samlet til et allmøte, der konklusjonen var at «tilliten til ledelsen er alvorlig svekket».

- Kjetil Bang-Hansen har ansvaret for denne situasjonen. Han burde tatt tak i problemene for lenge siden. Allerede i vår var det klart at underskuddet var alvorlig. Skuespillerforbundet har ikke lenger tillit til Bang-Hansens økonomiske styring, sier Haaland.

- Mener du at Kjetil Bang-Hansen bør gå av?

- Nei, vår mistillit til ham er betinget. Vi har fremdeles tillit til hans kunstneriske evner.