Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tilsløret Storhaug

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SIV JENSEN 2: I en kronikk i Dagbladet 4. oktober går Human Rights Services Hege Storhaug løs på venstresiden og dens angivelige svik mot minoritetsjentene i samfunnet. Storhaugs påstand er at venstresidens kulturrelativistiske utgangspunkt i for eksempel hijab-debatten har forsterket de patriarkalske strukturene i innvandrermiljøeene. FrP, derimot, har stått kompromissløst på innvandrerkvinnenes side i deres kamp for å fri seg fra undertrykkingen. Dette gjør Siv Jensen til landets ledende feminist i Storhaugs øyne. Hovedproblemet til Storhaug er at hun ikke ser innvandrerkvinnene for bare slør.Som innvandrerkvinnenes egne organisasjoner er enig med venstresiden i, er ikke slør et nevneverdig hinder for kvinnefrigjøring i innvandrermiljøer. Et langt større problem er for eksempel den lave arbeidsdeltakelsen blant innvandrerkvinner, som Storhaug også nevner. Mens venstresiden ønsker seg gratis barnehager som gir innvandrerkvinnene muligheten til å slippe ut av hjemmet, er Siv Jensen en varm forsvarer av en kontantstøtteordning som gjør det gunstigere for kvinner å bli hjemmeværende. Kontantstøtten er Også når det gjelder å bevilge midler til en likelønnspott for å jevne ut inntektsforskjellen mellom kjønnene og gjøre det like lønnsomt at kvinnen er den heltidsarbeidende i familien, er det venstresiden som er innvandrerkvinnenes forkjemper, og slett ikke Fremskrittspartiet.

BLAR VI enda litt videre i FrPs program oppdager vi at partiet på ingen måte er en forsvarer for kvinner av noen nasjonalitet, men tvert i mot gjør felles sak med de mest patriarkalske innvandrermennene i en rekke likestillingsspørsmål. Partiet er for eksempel motstander av likestillingsloven, en politikk som er like populær hos muslimske mørkemenn som den er i bibelbeltet på Sørlandet. Friskolespørsmålet er også noe har gått Storhaug hus forbi. For der en samlet norsk venstreside ønsker seg offentlige barnehager for både nordmenn og innvandrere, vil FrP at staten skal gi støtte til egne religiøse muslimske skoler og barnehager. Dette er en politikk for segregering som er til hinder for å løse opp i de patriarkalske strukturene i innvandrermiljøer.

LETTER VI LITT på sløret til Storhaug, oppdager vi at hennes kamp ikke er innvandrerkvinnenes, men kampen mot innvandring til Norge. At hun forsøker å skyve de svakeste foran seg i sin nykonservative kamp for å «forsvare vestlige verdier» er usmakelig. Dersom Storhaug virkelig hadde vært interessert i å være på lag med innvandrerkvinnene, hadde hennes støtte gått til deres egne organisasjoner, og ikke til Siv Jensen. Men dessverre ser hun ikke innvandrerkvinnenes situasjon for bare slør.