NRK-streiken

Tilspissing i NRK-streiken: - Kan føre til at streiken varer lenger

- Kan ta lenger tid før partene bestemmer seg for å møtes igjen, sier ekspert på arbeidsrett.

NRK-STREIK: Tirsdag tok Norsk Journalistlag 1700 NRK-journalister ut i streik. Fredag besluttet NJ å holde en demonstrasjon utenfor NRK-bygningen mot det de hevder er streikebryteri fra NRK sin side. Juridisk direktør Olav Nyhus ved NRK hevder at de ikke har drevet streikebryteri. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
NRK-STREIK: Tirsdag tok Norsk Journalistlag 1700 NRK-journalister ut i streik. Fredag besluttet NJ å holde en demonstrasjon utenfor NRK-bygningen mot det de hevder er streikebryteri fra NRK sin side. Juridisk direktør Olav Nyhus ved NRK hevder at de ikke har drevet streikebryteri. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norsk Journalistlag arrangerte i dag en demonstrasjon utenfor NRK-bygningen på Marienlyst mot det de hevder er streikebryteri fra NRK sin side.

Ifølge Knut-Marius Sture, som er ekspert på arbeidsrett, og partner i advokatfirmaet Arntzen de Besche, kan det føre til en tilspisset konflikt som trekker ut i tid.

Må møtes til ny mekling

- Påstandene om streikebryteri har ikke noe å si utover at konflikten kanskje blir enda mer tilspisset. Streikebryteri er moralsk forkastelig, men det er faktisk ikke ulovlig, sier han til Dagbladet, og fortsetter:

- Vanligvis vil en tilspissing av konflikten føre til at konflikten varer litt lenger, fordi det kan ta lenger tid før partene bestemmer seg for å møtes igjen.

For å få en ende på konflikten må partene nemlig bestemme seg for å møte hverandre til mekling igjen, og finne en løsning som begge parter kan leve med. Hvis partene ikke klarer å bli enige innen en måned, plikter riksmekleren å kalle partene inn til nye meklingsforsøk.

- I praksis pleier det å skje før den tid. Streiken er foreløpig i en forholdsvis tidlig fase. Først må begge parter føle på kroppen hva streiken innebærer, sier Sture, som forteller at det heller ikke er uvanlig med demonstrasjoner under arbeidskonflikter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer