Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Tilstanden er bedret

«Top Gear»-programleder Richard Hammond alvorlig skadd etter krasj i en jetdrevet bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 36-årige programlederens tilstand er fortsatt alvorlig, men stabil, etter at han ble skadd i det han skulle sette fartsrekord i en jetdrevet bil i går.


Men nå skriver
BBC at Richard Hammond er på bedringens vei.

Bilen kan ha kjørt i rundt 450 kilometer i timen da den skar ut til høyre og rullet rundt. Den tidligere brannmannen Dave Ogden løp til unnsetning etter ulykken.

Han forteller at bilen lå oppned og hadde pløyet seg ned i bakken. Ogden og redningsmannskap fikk etter hvert snudd bilen og skåret Hammond ut av vraket.

- Han var ved bevissthet og klaget over smerter i ryggen. Men han gled inn og ut av bevissthet en liten stund, sier Ogden til BBC.

Hammond er en av de tre populære programlederne i BBC-programmet «Top Gear».

Han ble fløyet med luftambulanse til Leeds, der han er innlagt på en nevrologisk spesialavdeling. Ulykken skjedde ved Elvington airfield, en tidligere flybase i Nord Yorkshire. Sykehuset sier i en melding av kona til Hammond sitter ved hans side.

KRASJET: Den jetdrevne bilen Richard Hammond krasjet i ved flyplassen der ulykken skjedde i går ettermiddag. Foto: SCANPIC/EMPICS
KRASJET: Den jetdrevne bilen Richard Hammond krasjet i ved flyplassen der ulykken skjedde i går ettermiddag. Foto: SCANPIC/EMPICS Vis mer
image: - Tilstanden er bedret
JET-DREVET: Det var en bil av denne typen Hammond kjørte da ulykken inntraff.