Tiltales for misbruk av en ung gutt

Michael Jackson slipper ikke unna. I morgen offentliggjør påtalemyndigheten i Santa Barbara tiltalen mot artisten, som vil lyde på misbruk av en ung gutt.

NEW YORK (Dagbladet): Det er knyttet stor interesse til den formelle tiltalen, som forkynnes nær en måned etter at han ble arrestert. Ordlyden i tiltalen kan avsløre hvilke kort påtalemyndigheten har på hånda, og hva den har mulighet til å bevise.

Statsadvokat Tom Sneddon avviser totalt at saken mot Jackson er i ferd med å falle sammen.

- Alt vil falle på plass når tiltalen blir forkynt, sier han.

Loven endret

Gutten Jackson skal ha misbrukt, er nå 14 år gammel, men var 12 da ugjerningen angivelig skjedde. Jacksons advokater hevder at popstjernen er uskyldig og at saken er reist utelukkende av økonomiske årsaker.

Forrige gang Jackson ble beskyldt for misbruk av barn, ble saken løftet ut av rettssystemet etter at barnets familie aksepterte et forlik på flere millioner dollar. Nå er imidlertid loven i California endret, slik at forlik ikke er mulig i saker som gjelder misbruk. Jacksons advokater mener likevel pengemotivet ligger under.

Deres sak for popstjernen ble styrket i forrige uke, da en rapport fra barnevernsmyndighetene i Los Angeles lekket til media. I denne rapporten heter det at de siste beskyldningene om barnemisbruk ikke har basis i virkeligheten.

Familien støtter

Statsadvokat Sneddon sier at notatet ikke vil påvirke tiltalen.

- Våre etterforskere var klar over denne informasjonen før vi arresterte Jackson, sier han, og legger til at hans folk har betydelig flere opplysninger.

Michael Jacksons familie forsvarer ham intenst i media. Foreldrene hans sier at de vil adoptere hans barn dersom en rettssak og eventuell straff skulle sette ham i fare for å miste dem.

- Jeg håper inderlig de ikke tar barna hans. Det vil være helt ødeleggende for ham. Men hvis de prøver, vil jeg være der umiddelbart, sier Katherine Jackson.

Dersom tiltalen blir fulgt opp, vil Jackson bli formelt anklaget 9. januar 2004.

TILTALES: Michael Jackson vil i morgen bli forkynt den formelle tiltalen mot ham etter arrestasjonen i forrige måned: misbruk av en ung gutt. Bildet er tatt under en annen rettssak i fjor.