Metoo

Tiltalt etter voldtektsanklager

Spaltist og skuespiller Cissi Wallin er tiltalt for ærekrenkelser etter voldtektsanklager mot journalist Fredrik Virtanen.

Cissi Wallin (venstre) risikerer to års fengsel for ærekrenkelser mot Fredrik Virtanen. Hun omtaler situasjonen som «surrealistisk». Foto: NTB Scanpix
Cissi Wallin (venstre) risikerer to års fengsel for ærekrenkelser mot Fredrik Virtanen. Hun omtaler situasjonen som «surrealistisk». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske skuespilleren og spaltisten Cissi Wallin er tiltalt for ærekrenkelser etter at hun framsatte voldtektsanklager mot mediepersonlighet og journalist Fredrik Virtanen.

Det skrev Wallin selv på nettsida til den feministiske tankesmia Gardet onsdag.

Det var i 2017 at Wallin gikk ut og anklaget Virtanen i en post på Instagram. Posten sparket i gang det som skulle bli en av Sveriges mest omtalte metoo-saker. Virtanen nektet for anklagene, men mistet jobben. Seinere har han fortalt sin versjon av historien i boka «Uten nåde - en ransakelse», som kom ut på norsk tidligere i år.

Etterforskningen mot Wallin begynte ifølge Aftonbladet i begynnelsen av 2018. Det var Virtanen som anmeldte henne etter at anklagene dukket opp på sosiale medier.

Den angivelige voldtekten skal ha skjedd i 2006. Forholdet ble anmeldt i 2011, men henlagt på bevisets stilling.

- Vær stille

Her til lands var det NRK som omtalte saken først.

Wallin sier til Aftonbladet at hun mener anmeldelsen er et tilbakeslag for hele Metoo-bevegelsen.

- Dette handler ikke lenger bare om meg, om to personer. Signalet til titusener av utsatte svensker er: vær stille. Ikke fortell hva du har opplevd, ikke fortell din historie, sier hun til avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer