Tiltalt

Rapper Lil'Kim kom i krangel med Foxy Brow. En mann ble skutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Påtalemyndighetene mener rapperen Lil'Kim har løyet for tre forskjellige storjuryer om en voldsepisode hun var involvert i februar 2001.

Lil'Kim var den gang vitne til en skuddveksling utenfor radiostasjonen WQHT på Manhattan. Hit skal Lil'Kim ha kommet sammen med venninnen Monique Dopwell, og så havnet i krangel med en rivalinne, rapperen Foxy Brown.

Skjøt en mann i ryggen

I skuddvekslingen var flere medlemmer av Lil'Kims gjeng involvert. Påtalemyndigheten sa i går at Suif Jackson avfyrte en automatisk MAC-11-pistol og traff en mann i ryggen. Også en mann ved navn Damion Butler avfyrte sitt våpen, sammen med minst en annen person. I retten ble det hevdet at Lil'Kim løy om det de hadde sett og at hun nektet å fortelle politiet hvem som fulgte henne til radiostasjonen den dagen.

29-åringen fra Brooklyn som egentlig heter Kimberly Jones er siktet for falsk forklaring, sammensvergelse og obstruksjon. Venninnen er siktet for det samme, mens de to mennene er siktet for våpenovertredelser.

Lil'Kim og de tre andre tiltalte erklærte seg ikke skyldig. Dommer Douglas F. Eaton lot rapperen gå for 500 000 dollar i kausjon og ila henne også reiserestriksjoner.

Mafia

De fire siktede i saken møttes for flere år siden i Brooklyn, hvor en annen rapper, Christopher Wallace, kjent som Notorious B.I.G. og Biggie Smalls, hjalp dem inn i musikkindustrien. De har ifølge tiltalen enten opptrådt sammen med eller vært nært knyttet til hans gruppe, Junior M.A.F.I.A. Notorious B.I.G. ble drept i Los Angeles i 1997.

Lil'Kim kom ifølge tiltalen til radiostasjonen sammen med disse fire og andre gjengmedlemmer fra Junior M.A.F.I.A. Det var da de sto utenfor radiostasjonen på vei til å dra andre artister kom til stedet og skuddene ble avfyrt.

Under ed nektet både Lil'Kim og venninnen for at Damion Butler var med dem til radiostasjonen, og venninnen benektet at hun kjente Suif Jackson.

KJENT FOR DÅRLIG SMAK:</B> Og ganske lite klær. Lil'Kim kler seg utfordrende. Her er hun på Hip Hop Music Awards i Miami.
<B>- BARE ET OFFER:</B> Lil'Kims advokat Mel A. Sachs (til høyre) sier rapperen har kommet i søkelyset på grunn av posisjonen hun har i musikkindustrien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer