Tim Burgess

Madchester-kar finner countrysoulformen.

CD: Når Tim Burgess fra The Charlatans solodebuterer, gjør han det med ei plate som er en naturlig forlengelse av det myke, falsettpregede soulfunkkjøret Manchester-gruppa kastet seg på med sin siste plate, «Wonderland».

Burgess, som er bosatt i Los Angeles, har for lengst lagt de videste buksene og fiskehatten fra Madchester -tida på hylla. Dessuten har han alltid hatt en liten Gram Parsons-fascinert country boy i seg.

Dermed ender «I Believe» opp i et kosmisk, amerikansk musikklandskap som har vært overbefolket siden Parsons plantet flagget og The Rolling Stones og Grateful Dead slo opp telt der mot slutten av 60-tallet.

Heldigvis gjør Burgess en mer enn brukbar figur med sin kontemporære countrysoulsyntese. På minussiden noteres et litt ujevnt låtmateriale, men det veies langt på vei opp i elegante arrangementer signert hip hop- og rockprodusenten og remikseren Kevin «Linus of Hollywood» Dotson.

I spennet fra Rolling Stones-funken i åpningslåta «I Believe in the Spirit» til den dylanske bluegrassen i «Years Ago» , burde det være noe å hente for de fleste musikkelskere.