Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Timberlake om puppe­skandalen: - Jeg snublet

Justin Timberlake og Janet Jacksons puppestunt skapte sjokkbølger verden over.

PUPPESTUNT: I pauseopptredenen under Super Bowl i 2004 i Houston, fikk publikum se mer enn hva de hadde forventet, da Justin Timberlake i en flørtende dans plutselig rev av en klaff i Jacksons korsett, og blottla hennes høyre bryst. Rundt 140 millioner seere fikk med seg hendelsen. Foto: AP Photo / David Philip
PUPPESTUNT: I pauseopptredenen under Super Bowl i 2004 i Houston, fikk publikum se mer enn hva de hadde forventet, da Justin Timberlake i en flørtende dans plutselig rev av en klaff i Jacksons korsett, og blottla hennes høyre bryst. Rundt 140 millioner seere fikk med seg hendelsen. Foto: AP Photo / David Philip Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Justin Timberlake (36) sist sto på scenen under Super Bowl, i 2004, endte det med en skandale av dimensjoner. I februar står han for tredje gang på scenen under det som er en av de største tv-begivenhetene i USA.

Det har gitt den tidligere N´sync-sangeren mulighet til å reflektere over hva som skjedde forrige gang, skriver Huffington Post.

- Vi kommer ikke til å gjøre det igjen!, sier Timberlake om stuntet i et nylig intervju med Beats 1 i forbindelse med utgivelsen av sitt nye album «Man of the Woods».​

Rev korsettet åpent

Puppestuntet, eller «nipplegate» som det blir kalt i enkelte amerikanske medier, fant sted på Reliant Stadium i Houston, Texas, 1. februar 2004.

«WARDROBE MALFUNCTION»: Janet Jacksons og Justin Timberlakes opptreden under Super Bowl 2004 havnet i det amerikanske rettsapparatet. Foto: REUTERS/Win McNamee / NTB scanpix
«WARDROBE MALFUNCTION»: Janet Jacksons og Justin Timberlakes opptreden under Super Bowl 2004 havnet i det amerikanske rettsapparatet. Foto: REUTERS/Win McNamee / NTB scanpix Vis mer

I beste sendetid sto Justin Timberlake og Janet Jackson for pauseshowet under Super Bowl.

Cupfinalen i amerikansk fotball er en massiv tv-begivenhet, og tv-sendinga ble direktesendt til rundt 140 millioner seere.

Midt under opptredenen, i en flørtende dans til låten «Rock Your Body», river Justin Timberlake av en klaff på Jacksons korsett, slik at hennes høyre pupp faller ut.

Det eneste som dekker Jacksons brystvorte er et metallisk smykke formet som ei sol.

- Snublet

Opptrinnet førte umiddelbart til stor oppstandelse i landet, og medietilsynet i USA satte i gang full etterforsking. Nasjonens barn, foreldre og innbyggere er krenket, slo tilsynets leder Michael Power fast.

Tida etter skandalen ble en utfordring, ifølge Timberlake.

- Jeg snublet meg gjennom det, for å være helt ærlig, sier han, og reflekterer videre over hva som lå bak beslutningen de tok den gangen:

- Jeg hadde en annen oppfatning av situasjonen. Det er ikke noe annet du kan gjøre, enn å se tilbake på det og tenke at du ikke kan endre det som allerede har skjedd, men du kan bevege deg framover og lære av det, sier han.

I seinere tid har Jackson og Timberlake vedgått at de avtalte å gjøre stuntet under den siste generalprøven. I et intervju Timberlake gjorde i 2006, fortalte han at han bare tok på seg ti prosent av skylda.

Ikke på talefot

Som følge av skandalen, fikk Janet Jacksons karriere seg en kraftig knekk. Grammy Awards trakk tilbake invitasjonen hennes, og musikkvideoene hennes ble svartelistet. Mange mener at Jackson fikk unødvendig mye pes for stuntet.

Timberlake, derimot, ga ut et album som skulle vise seg å bli et av hans mestselgende noensinne.

Etter puppestuntet skal ikke Jackson og Timberlake ha vært på talefot på en god stund. Timberlake sier imidlertid at de nå har sluttet fred.

- Jeg vet ikke om så mange vet at vi er venner igjen, sier han. Jeg syns ikke det er min jobb å gjøre det, for du verdsetter forholdene som du har med folk, sier han.

Timberland forteller at når han nå skal tilbake igjen på Super Bowl-scenen, var puppeskandalen en av de tingene som de snakket om da de ble enige om den nye avtalen.

- Naturligvis var det noe vi snakket om. Men for å være ærlig var det ikke mye til samtale. Dette er bare en av de situasjonene der du sier: Ja, hva vil du jeg skal si? Vi kommer ikke til å gjøre det igjen!

Janet Jackson har foreløpig ikke kommentert Timberlakes nyeste uttalelser.

SKAPER DISKUSJON: Søndag 5. februar 2017 sto Lady Gaga for pauseunderholdningen på Super Bowl. Nå må hun tåle negative kommentarer om hvordan hun så ut på scenen. Video: NFL-FOX Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!