Timberlid i toppform

Ypperlig krim om torpedoer og sabotører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Når en forretningsmann i Førde blir banket opp og seinere drept, danner det opptakten til et kriminalmysterium hvor politibetjent Rolf Randen må lete helt tilbake til krigens dager for å finne en løsning. Resultatet har blitt en knallgod krimroman som hører til blant de beste norske i år.

Jo da, Rune Timberlid er i toppform i sin femte bok om og med Rolf Randen, her har han skrevet seg helt opp i tetsjiktet blant norske spenningsforfattere. Randen er en sympatisk politimann, skilt og for tida med foreldreansvar for en datter på seksten. Han hevder seg godt sammenliknet med andre fiktive, norske etterforskere, selv om han ikke har større problemer med verken alkohol eller autoriteter.

Død mann med gjeld

Timberlids fortellerstil har et driv som en nysmurt dieselmotor, handlingen i «Operasjon Siskin» er så å si sømløs, og han skriver på et røft nynorsk som fungerer mer enn utmerket. Persongalleriet er troverdig og variert, her er både MC-kriminelle, en slesk advokat og en yppig enke, og handlingen får aldri tid til å stagnere før forfatteren driver den videre mot nye overraskelser. Dessuten besitter Timberlid mye kuriøs lokalkunnskap, for eksempel ga han undertegnede ny viten om folk fra Høyanger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer