Timbuktu raser mot «rasistisk» Frode Øverli-tegning

- Jeg er krenket og veldig lei meg.

KONTROVERSIELL KANNIBALKOMIKK: Denne Frode Øverli-stripen fikk Timbuktu til å sende et klagebrev til den svenske gratisavisa Metro. Skjermdump: Twitter
KONTROVERSIELL KANNIBALKOMIKK: Denne Frode Øverli-stripen fikk Timbuktu til å sende et klagebrev til den svenske gratisavisa Metro. Skjermdump: Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Pondus»-tegner Frode Øverlis «Rutetid»-serie trykkes ikke bare i Norge, men også i den svenske gratisavisa Metro.

Nå raser den svenske artisten Timbuktu mot det han mener er en rasistisk stripe signert Øverli, som sto på trykk i gratisavisa i går.

Timbuktu, som egentlig heter Jason Diakité, har i dag publisert en kopi av en epost han har sendt til Metros sjefreddaktør Per Gunne:

«Herr Gunne,

Frode Øverlis serie fra Metro 011012 var det mest ufølsomme og nedverdigende jeg har lest i avisa deres. Det er et krystallklart tilfelle av ignoranse og et totalt fravær av innsikt i hvordan det kjennes å bli utsatt for rasisme. Jeg kjenner meg krenket av dette og er veldig lei meg. Etter alle disse år menneskelig kunnskap (sic) virker det som at dere lever i en tid med dampmaskiner, rasebiologi og folkemord. Dere burde skamme dere for å ikke vite bedre.»

• LES HELE DEN KONTROVERSIELLE KANNIBAL-STRIPA NEDERST I ARTIKKELEN!

Øverli er knust

Dagbladet har vært i kontakt med Timbuktus manager, Gunnar Greve.

- Jason har ingen kommentar utover det som er skrevet på Facebook og Twitter, skriver han i en sms til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.