KOMMENTARER

Venstre i regjering:

Timing, men ikke perfekt

Det blir aldri noe kjærlighetsekteskap mellom Venstre og Frp. Men hvis de på noe tidspunkt skal gå i regjering sammen, er det nå, skriver Geir Ramnefjell.

Tegning: Finn Graff:
Tegning: Finn Graff: Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det var aldri Erna Solbergs drøm å sitte i regjering aleine med Frp. Hennes overordnede, langsiktige plan har hele tida vært et borgerlig flertallsprosjekt. Hun minnet om det sist i sin halvårlige, oppsummerende pressekonferanse før jul. Sju av de siste ti stortingsperiodene har det vært borgerlig flertall, likevel har det vært andre mindretall som har regjert i samme periode, påpekte hun. Solberg framstilte det som tapt tid, forspilte muligheter. En høyrebølge som de ikke har klart å surfe på. Flaut, nærmest.

Frp-samarbeidet er et avgjørende skritt på veien for å sikre denne borgerlige dominansen. Men farkosten krenger. Å få de to andre partiene, Venstre og KrF, med på laget er selvsagt ikke bare viktig for å oppnå det etterlengtede, stabile flertallet. Det er også viktig for Erna Solberg fordi det vil endre balansepunktet i regjeringen. Statsministeren er en sentrumsorientert pragmatiker, og Høyre har en historisk og naturlig dragning mot midten. Derfor er utsiktene til å få Venstre med på laget fristende, selv om flertallet fortsatt er utenfor rekkevidde så lenge KrF er avvisende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer