Tina gleder seg til supershow

Tina Turner (60) gleder seg til Nobelkonserten i kveld. - Det er en ære å synge for fredsprisvinnerne, sa hun til Dagbladet da hun landet på Gardermoen i går ettermiddag.

Tina Turner tok smilende imot blomster fra Dagbladet før hun hoppet inn i en ventende Mercedes. Ferden gikk direkte fra flyplassen til stjernesuiten på Oslo Plaza, der Tina Turner «tok en Clinton». Akkurat som den amerikanske presidenten droppet hun hovedinngangen på hotellet og kjørte inn via kjelleren.

Med rutefly

Tina Turner topper artistlista på årets Nobelkonsert, og i motsetning til sine kolleger Sting og Bryan Ferry valgte hun vanlig rutefly da hun kom til vintertunge Oslo i går. Tina Turner kom direkte fra sitt hjem i Sveits, med rute SR 416 fra Zürich. Swiss Air-flyet landet 16.06, og superstjernen ble raskt geleidet ut en sideutgang med politifølge.

Tina Turner ladet opp med en stille fredag på hotellet før gallakonserten i kveld. Rockens superbestemor promoterer to sanger fra sin nye CD på den aluminiumdekorerte scenen i Oslo Spektrum: hitsingelen «When the heartache is over» og den nye singelen «Whatever you need». 5500 mennesker er på plass i salen - blant andre kronprins Haakon Magnus som representerer kongehuset i år. I går kveld var det bare en håndfull billetter igjen til fredspriskonserten.

Sting må hvile

Sting kommer til Oslo først idag. Han flyr inn med sin private jet direkte fra en lang turné i USA. Sting er ikke med på generalprøven i dag.

Han får ikke lov av manageren sin. Superstjernen må hvile før han i kveld avslutter fredspriskonserten. Bryan Ferry kommer også i dag i sitt privatfly. De øvrige artistene kom til Oslo i går og torsdag.

Tv-suksess

Det imponerende artistlaget som stiller på kveldens store fest for årets fredsprisvinner, Leger Uten Grenser, fører også til at en rekke land kjøper programmet. NRK er derimot den eneste kanalen som sender fredspriskonserten i kveld.

Fjorårets konsert ble vist i over 120 land og kunne sees av en halv milliard husstander. Fox Family TV i USA har kjøpt rettighetene i USA. MTV er også i Oslo for å dekke konsertbegivenheten

I FARTA: Tina Turner snkom Gardermoen i går ettermiddag.