«Tina og Bettina» og «Kon Tiki» topper publikumskåring

Snart siste mulighet for å påvirke resultatet. Stem her!

DE NOMINERTE: «Kon-Tiki», «Tina og Bettina - The movie», «Victoria», «Til ungdommen» og «De andre» kjemper om Folkets Amanda. Foto: Filmweb
DE NOMINERTE: «Kon-Tiki», «Tina og Bettina - The movie», «Victoria», «Til ungdommen» og «De andre» kjemper om Folkets Amanda. Foto: FilmwebVis mer

(Dagbladet): Har du sett en norsk film det siste året som du virkelig elsker? Er det en film du mener fortjener litt ekstra ros?

For sjuende gang kan publikum være med på å stemme fram sin norske favorittfilm til den gjeve prisen Folkets Amandapris, som blir delt ut under Amanda-showet i Haugesund 16. august.

Showet vil bli sendt direkte på TV 2, og det er programleder Solveig Kloppen som skal lede utdelingen.

Fem vinnerkandidater Alle norske spillefilmer i ordinær kinodistribusjon, som er sett av flere enn 10 000 personer, var opprinnelig med i kåringen. Nå er avstemningen inne i siste runde, og 16 filmer er blitt til fem:

«Kon-Tiki», «Tina & Bettina», «Victoria», «Til Ungdommen» og «De Andre».

Se trailerene til filmene nedover siden.

Hittil kan Dagbladet avsløre at filmene «Tina og Bettina» og «Kon Tiki» ligger på topp i kåringen, men det er fortsatt mulig å påvirke resultatet.

- Dette er en publikumspris, så det er viktig at folket stemmer på sin favoritt, også i innspurten. Det er nå man har muligheten til å påvirke, så jo flere som stemmer, jo mer rettferdig blir resultatet, sier Tonje Hardersen fra Amandakomiteen.

Vinn Amanda-opphold Alle som stemmer er med i trekningen av et opphold for to personer på neste års Amanda, inkludert to netter på hotell, festivalpass til Filmfestivalen i Haugesund og deltakelse på Amanda 2014.  

Det trekkes også ut en vinner av en Playstation 3 med spillet «Last Of Us».

Slik stemmer du: For å hjelpe din favoritt til seier kan du enten bruke avstemningsboksen i høyre kolonne, eller sende en tekstmelding med kodeord AMANDA og nummeret på din kandidat (Eks.: AMANDA 1) til 2400 (kr 3,-). Avstemningen varer til 15. august.

Her er kandidatene og deres respektive nummer:
1. «Kon-Tiki»
2. «Victoria»
3. «Tina & Bettina»
4. «Til Ungdommen»
5. «De andre»