Tina synger

Superbestemor Tina Turner (59) er årets toppartist til Nobelkonserten i Oslo Spektrum den 11. desember.

- Tina Turner tente på ideen for lenge siden, og hun er på alle måter ideel for oss med sin brede profil og apell, sier Odd Arvid Strømstad, som er artistansvarlig og produsent for den årvisse Nobelkonserten.

Populære Turner

Han er svært glad for at Nobelkonserten på nytt har sikret seg et topp-navn av Turners kaliber. Turner, som rekker å bli 60 før hun kommer til Oslo for å feire Nobelvinneren, har et stort publikum i Norge. Hun har tidligere fylt Valle Hovin og sommeren 1996 sørget hun for fulle hus i Oslo Spektrum hele fem ganger.

Hun kommer også med ny plate, «TwentyFour Seven», 1. november. Trolig vil Turner igjen være høyaktuell når Nobelkonserten går i Oslo Spektrum lørdag 11. desember.

Det er også klart at Secret Garden vil være det norske bidraget på konserten. Sør-afrikanske Ladysmith Black Mambazo, som har jobbet mye sammen med blant andre Paul Simon, vil også være med.

Jobber med flere toppnavn

- Vi jobber med par-tre artister til, men vi har ikke kommet helt i mål med disse, sier Strømstad, som imidlertid bekrefter at det er store navn på blokka.

Strømstad legger ikke skjul på at det jobbes mot ett eller to tunge europeiske navn, en klassisk artist samt en artist som har markert sin støtte til saken som Nobelpris-vinneren står for. Etter det Dagbladet har grunn til å tro vil dermed en artist eller et band som har markert sin holdning for demokratiseringsbevegelsen i Kina, også være med.

- Vi er svært glade for den enorme responsen fra artistene. Det er viktig for fredsprisen, og TV-messig har konserten vært en stor suksess, sier direktør ved Nobelinstituttet Geir Lundestad til Dagbladet.

5.500 billetter blir i dag lagt ut for salg til konserten.

SUPERBESTEMOR: Tina Turner gir seg ikke.