Ting i Tiden

Tiden Forlag mener det er mulig med tre ting på én gang. De serverer høyaktuell litteratur, film og musikk - på ett fat. Møt to debutanter i tiden, smak på Pål Sletaunes nye film «Amatørene» og hør Karen Jo Fields hviskende stemme.

Tiden stiller med fire forfattere som skal lese fra egne verk. Blant annet to debutanter som nettopp har opplevd å se sin første bok i bokhandelen.

Line Blikstad er egentlig fra Sverige, og dobbelt-debuterer med boken «Til Ester» i Norge og Sverige. Boken handler om Ellen som vokser opp delvis hos besteforeldrene i Norge og hos sin mor i Sverige. Boken beskrives av forlaget som «et sjeldent følsomt portrett av barnets rolle i en familie med sterke spenninger og bindinger».

Den andre debutanten som kommer er Bjørn Esben Almaas. «Almaas skriver ikke først og fremst om unge menn som går berserk i syden eller dirty realism fra bygde-Norge. Det ser bare slik ut!». Slik beskriver forlaget novellesamlingen «Costa del Sol».

I tillegg dukker det opp to forfattere som ga ut bøker i fjor. Gro Dahle er den mest etablerte. Hun har en rekke bøker bak seg, blant annet barnebøker. Hun har også vunnet flere priser, senest Cappelen-prisen i høst. Mirjam Kristensen var høstens yngste debutant, med romanen «Dagene er gjennomsiktige». Bok og forfatter fikk beskrivelser av typen «En bemerkelsesverdig god debut», «En god forteller», «En stilsikker roman som imponerer» og «Åpenbart skrivetalent».

I tillegg blir det en sceneversjon av Pål Sletaunes film «Amatørene», som er rett rundt hjørnet. Musikken står Karen Jo Fields med band for, den lavmælte visesangeren er aktuell med platen «Embrace Me».