Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Tinnsoldatene til Odin (iiiiik)

Norge er deilig vinter, Norge er kledd i rødt, hvitt og smører nå med mørkeblått.

VINTERSTEMNING: Odins soldater drar ikke til fjells i vinterferien. De patruljerer i Drammen.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VINTERSTEMNING: Odins soldater drar ikke til fjells i vinterferien. De patruljerer i Drammen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Meninger

Vinterferie på jobben. Sjefene sitter i pulk. Venner og kjente legger ut strålende bilder på Facebook fra hvite vidder der barna har friske rosemalte kinn. Norge er deilig vinter, Norge er kledd i rødt, hvitt og smører nå med mørke blått. Nasjonens oppviglere i nikkers tar en liten pause fra fordommer og redsler og fasitsvar når de går på de fineste langrennsski. De går mil etter mil, de tar en seg kanskje en pinne og baker brød og fyrer på peisen, det er slik det skal være, men om ei uke er de tilbake i det hatske offentlige ordskiftet, og vi som ikke er enige, vi er skrotvenstre, naive og tafatte. Vi burde kanskje alle sammen dø litt? Juling? Sikkert.

Vel, det burde være vinterferie i Norge hele året, fordi de som ikke går på ski, de går i moske, og de er farlige sies det, men, ikke nå som vi spiser appelsiner så søte/ men, ikke nå som vi ser en topp vi ikke så i fjor. Det er deilig med vinterferie på jobben, gitt. Ny smørebenk? Vel, denne uka skal vi danse på bordet, nei under bordene, vi skal ta alfabetet tilbake fra ingress og klikk, vi skal fjerne pupper og rare romper, vi skal skrive om dikt og datt. Ja, det skal vi, og straks blir alt nedlagt.

Neste år blir det ikke vinterferie i Norge, da bor vi i Las Vegas og spiller og spiser piller fordi vi elsker Donald Trump. Noen som tenker på dem som ikke har vinterferie ved en eller annen stengt grense? Nei, ikke det, fy! Nå kommer Odins tinnsoldater og tar deg. Jækla fåreskaller (sorry, sau).

Men, er det noen av dere som er på vinterferie som husker på å skrive i hytteboka? Fargelegge? Nei, det er gammeldags eller? Hytteboka blir formidlet live on snowdown via en overvåket smarttelefon. Direkte til hjemmefolket med droner og Netflix. God glid med et utdrag fra maestro Falkeids «Tynt liv»:

Med et hjerte sagt opp og kastet ut

fra den billige hybelen i brystet,

luskende som en uteligger

langs kaiene

på let etter et krypinn for

én natt om gangen.//

Jeg som plystret så falskt

i barndommen engang

at alle som ikke kjente meg

kalte meg den glade.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media