Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Tino Sanandajis bestselgende bok beskriver Sverige som et land i total oppløsning

Dystert om svenske tilstander.   

DRABANTBYLIV: To gutter studerer en utbrent bil, i utkanten av Rosengård i Sverige i fjor. Drabantbyen brukes ofte som symbol på Sveriges feilslåtte innvandringspolitikk.
 Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
DRABANTBYLIV: To gutter studerer en utbrent bil, i utkanten av Rosengård i Sverige i fjor. Drabantbyen brukes ofte som symbol på Sveriges feilslåtte innvandringspolitikk. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer

Den har tittelen «Massutmaning» og er skrevet av Tino Sanandaji. De siste årene har han gjort seg bemerket som en skarp debattant, og han har et stort publikum på sosiale medier. Han er utdannet samfunnsøkonom fra universitetet i Chicago og jobber til daglig som forsker. I boka er det også en dypt bekymret økonom som fører ordet.

Tittelen er et spark til politikere som gjør de mest krevende problemer til spennende utfordringer, og er et av de få innslagene av ironi i boka.

For her står problemene i kø, og forfatteren diskuterer seg gjennom dem i kapitler med titler som «Betongen brinner» og «Integrationsmisslyckandet».

Begrensninger

Først mot slutten løfter forfatteren blikket fra alle problemene og lanserer noen løsninger i form av en liste på 25 forslag. I bokens siste setning heter det:

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Kjøp et abonnement på Dagbladet Pluss og få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

6 MÅNEDER*

HELGETILBUD

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr (10 kr per måned) 0,33 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(3,3 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr 1 måned. 3,3 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE**

PRØV 1 UKE FOR 1 KRONE

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE** 1 kr 1 uke 0,14 kr per dag

**Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55 kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55 kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?