Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tintin-tegninger solgt for millioner

To sjeldne originaltegninger av tegneseriehelten Tintin, er solgt på auksjon for nærmere 3,5 millioner kroner.

En originaltegning av tegneseriehelten Tintin (ikke denne) er solgt på auksjon for nærmere 3,5 millioner kroner. Tegning: Herge, Egmont / NTB scanpix
En originaltegning av tegneseriehelten Tintin (ikke denne) er solgt på auksjon for nærmere 3,5 millioner kroner. Tegning: Herge, Egmont / NTB scanpix Vis mer

De to tegningene av den belgiske tegneren Georges Remi, bedre kjent som Hergé, er hentet fra albumet «Tintin i haisjøen» og ble solgt under en auksjon i Dallas i USA lørdag.

Heritage Auctions hadde håpet å oppnå mellom 5,9 og 7,9 millioner kroner for tegningene fra 1957, men budrunden stanset noe lavere.

En anonym samler i Brussel vant budrunden.

Originale Tintin-tegninger dukker sjelden opp på auksjoner, og prisene er ofte deretter. Rekorden ble satt i 2014 da en tegning fra 1937 gikk for nærmere 20 millioner kroner.

Tegningene som ble lagt ut for salg lørdag, ga Georges Remi opprinnelig til «en skandinavisk venn» på 1970-tallet, som senere solgte dem til en samler i «den tysktalende delen av Europa».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media