- Tipper av innen et år blir Widvey flyttet fra uriasposten

Forfatter Torgrim Eggen latterliggjør kulturministeren med episk vers.

SLO AN: Forfatter Torgrim Eggen framførte The Siv-Erna experience på Litteraturfestivalen på Lillehammer, men det var kulturministeren og kulturpolitikken til den blåblå regjeringen som fikk gjennomgå.  
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SLO AN: Forfatter Torgrim Eggen framførte The Siv-Erna experience på Litteraturfestivalen på Lillehammer, men det var kulturministeren og kulturpolitikken til den blåblå regjeringen som fikk gjennomgå. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet, Lillehammer): Torgrim Eggen oppsummerte 200 dager med «blåblå regjering» - med episke verselinjer, på Litteraturfestivalen på Lillehammer i ettermiddag.

Det slo forfatteren som et eureka under et herrelag, med rødvin, at jammen skulle han skrive på vers.

Så han gikk til Iliaden eposet fra den trojanske krig, som i tillegg til Odysseen er et av de to store episke dikt som tilskrives Homer.

- Det er jo ikke noe lite eller ubetydelig dikt. Det er morsomt å bruke en gammel form til dagsaktuell kommentar og politisk polemikk. Det ligger allerede mye polemikk i å presentere høyst trivielle i-landsproblemstillinger i et slikt språk, sier han. 

På Lillehammer slo både form og innhold svært godt an, etter hva Dagbladet kunne registrere.

«Sinnamennens dronning» Eggen leste - i verseform, tidvis også med musikk - om veien fram til at «Siv den sjokkerte» og «Erna den tjukke» tok makta fordi «det rikeste landet i verden var herjet av kløe». Om klimatrusselen som nordmenn slett ikke tror på, og om AP som mange velgere mener legger landet åpnet for fremmede slik at «mohammedanerne ruler og på Stovner spiller de cricket».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer