FAGFORBUNDET UNG: Leder Christina Beck Jørgensen har noen velmente tips til helse- og omsorgsministeren. Foto: Martine Grymyr
FAGFORBUNDET UNG: Leder Christina Beck Jørgensen har noen velmente tips til helse- og omsorgsministeren. Foto: Martine GrymyrVis mer

Debatt: Eldreomsorg

Tips til Bent Høie – helt gratis

Meninger

25. juli skriver Dagbladet om matrutiner på norske sykehjem. Helse- og omsorgsministeren er ute og snakker om hvor ille dette er.

Jeg er hjelpepleier, har jobbet på sykehjem og er enig i at dette er ikke er bra. Men Bent Høie – hva vil du gjøre?

Jeg har noen forslag til løsninger som jeg vet virker.

- Øke bemanningen.

- Øke antall heltidsansatte i faste stillinger.

- Gi de ansatte mer mulighet til å styre egen hverdag på sykehjemmet.

- Øke midlene til nettopp mat og ernæring.

Jeg ble utdannet hjelpepleier i 2008. Jeg ønsker å hjelpe mennesker. Alle skal ha en hånd å holde i og få hjelp i tunge perioder i livet. For meg var veien til jobb på sykehjemmet kort. Selv om det ikke var noen fast jobb å få, så hadde jeg måneder hvor jeg jobbet rundt 150 prosent. Godt for lommeboka, men ikke like godt for helsa.

Dagene på sykehjemmet er hektiske, og når du har mange eldre som skal ha stell, måltider og andre behov dekket, så er det ikke mye stilletid. På dagtid er det alltid flest på jobb. Legen kommer som regel på dagtid og man kan få gjort unna mye av renhold, rydding og andre praktiske ting. Ettermiddagen og natta kan være roligere, men ofte er det mye å gjøre også da. På kveldene blir staben kuttet ned, ofte til halvparten. På natta er man kanskje en eller to på jobb.

Jeg valgte mitt yrke fordi jeg brenner for en verdig alderdom og et verdig liv for alle. Så Bent Høie – jeg håper du vil ta forslagene mine på alvor.