Tissefanten

Kristopher Schau kan kose seg med føflekken sin. Møt mannen som løfter bly med tissen.

OSLO OG BERGEN besøkes av et ekte freak-show denne uka. Var du for ung til å få med deg elefantmannen? Jim Roses Cirkus Slideshow er ekkelt nok.

- Det er som om du snubler og slår tåa di hardt i dørkarmen, du ler og gråter samtidig fordi du har vært så klumsete. Sånn ser vi på showet vårt, sier Jim Rose til Fredag. For dette er komedie som gjør vondt.

JIM ROSE er kamferfreaken, mannen som gjorde utenkelige ting lenge før Schau engang sto på hodet, «Jackass» var påtenkt og før noen vurderte å le av Tom Green. Alle freaks\' stamfar, Jim Rose, har med seg en rekke artister i troppen.

Bébé the beautiful spytter flammer og røyker sigaretter. Naturligvis ikke fra munnen, men fra den spennende kroppsåpningen litt lenger ned.

De mexicanske wrestler-transvestittene bryter med dildoer fastspent på kroppen. Den første som klarer å stikke den inn i munnen på den andre har vunnet.

Mr. Lifto er den som må gjøre tunge løftjobber med tissefanten. Løfteanretningen er piercinger samme sted.

Idiot Brothers, Cappy og Rubberboy underholder med mark- og billespising, sluking av glasskår, amerikansk fotball med sag, løfting av lodd med tunga og brystvorter og selvfølgelig bading i glasskår med tilhørende fot«massasje».

- KVELDENS HØYDEPUNKT tror jeg er «glassbollen», anbefaler Rose. Den går ut på at hvert sirkusmedlem i troppen skriver ned en grusom utfordring til de andre. Anonymt. Under showet trekker stakkarene hver sin lapp med oppgaver.

Medlemmene kjenner hverandre så godt at de vet hva de andre hater. Mr. Lifto måtte for noen uker siden hoppe i strikk. Med strikket festa til penis. Det gjorde vondt.

- Han gjorde det. Penisen hans er ekstra slitesterk etter en operasjon for noen år siden, forklarer Rose.

ORAGASMEHJELP kan du også få. Muligens skrur Jim på sjarmen og hypnotiserer de etterlengtede bølgene fram i kveld. I går brukte han fire minutter på å gi en norsk radioprater orgasme på direkten. Selvfølgelig uten at noen berørte kroppen hennes.

- Men det var ikke det beste hun hadde opplevd, bedre enn ok, men ikke helt supert. Jeg måtte være streng og be henne holde hendene vekk fra kroppen to ganger, sier Jim som ikke er helt fornøyd. Men han trener og trener. Doktor dyregod hjelper også syke dyr med sin hypnosekunst.

MEN NOE GJØR VONDT OGSÅ. Noe av det verste Rose har opplevd er den gangen han fikk elefantmannen til å framstå som bare litt hoven. Jim fikk utfordringa fra gullfiskbollen om å spraye ansiktet med forsvarsspray mot bjørn.

- Øynene ble røde, ørene durte, nesa rant. Ansiktet svulma opp til tredobbelt størrelse. Jeg tror jeg vet hvem som la den lappen i bollen, det venter hevn om jeg trekker den lappen i kveld, sier Rose.

Man slipper nemlig å ta samme utfordring to ganger. Trekker han bjørnehelvetet på nytt i kveld kan han gi den til noen andre. Jim Rose klarer ikke å bestemme seg om dette er det verste han har opplevd, eller om det kanskje er helikopterstuntet.

- Rubberboy styrte modellhelikopteret som skulle ta ut sigaretten jeg hadde i munnen. Jeg måtte sy fire sting. Sigaretten var det eneste på plass da stuntet var over. Helikopteret traff meg i panna.

Det er ikke bare det Jim Rose er god på. Han svelger levende gullfisker og kaster dem opp igjen. Lyspærer går samme veien, og skorpioner kravler rundt i munnhulen hans. Som figueren The Human Blockhead putter han skumle ting inn i nesa og magen.

Det eneste han ikke gjør lenger er motorsykkelstunts. Rose skadet seg i ryggen for noen år siden da han skulle kjøre over 41 kyr med sykkel. Motorsykkel var hans gjennombrudd. Han startet på Lollapaloozaturneen for 10 år siden.

NOEN BESVIMTE SIST. Jim Rose har vært i Norge tre ganger før, og det ble oppstyr i media i 1992, da han begynte å turnere verden rundt med sine freaks. Tidligere har oslopublikummet sett ham drikke en halvliter med øl tilsatt ketschup og sennep. «Ølet» ble pumpet opp av magesekken, helt på nye glass og tilbudt publikum. Men nå til dags lar reaksjonene vente på seg:

- Det er ingen som blir sinte eller besvimer lenger. Publikum skjønner at dette er gøy. Det er komedie, vi tar ikke oss selv særlig høytidelig, sier Rose. Det er vanskeligere å sjokkere for tida.

Rose har vært med i «X-files» og «Simpsons». Dessuten har han turnert med Marilyn Manson og Nine Inch Nails. Han trente gutta i «Jackass». Og nå lager han realityshow. Filminga av hans liv starter i Oslo. Og du kan bli med om du setter deg på første rad.

- Om du er ute med ei dame som ikke er kona di bør du sette deg lenger bak enn rad fem. De på de første fem radene vil filmes og komme på TV i «The Jim Rose Show» avslutter Jim Rose. Filminga skal vare i tre måneder. Du kan se resultatet på Travel Channel.

Du kan se Jim Rose Circus Sideshow på Rockefeller i Oslo i kveld. På fredag kommer sirkuset til Logen i Bergen.

Sjekk Jim Roses nettsider.

TI ÅR PÅ VEIEN:</B> Jim Rose Cirkus Slideshow startet opp i 1992. Mange lyspærer og spybøtter etterpå kommer de til Oslo og Bergen med mer ekstremmoro.
FLAMMESHOW:</B> Bébé the beautiful spytter flammer fra underlivet.
VAKUUMSHOW:</B> Dette vil du ikke vite hva er.
TRANSVESTITTER I DILDOKAMP:</B> - Bryteshowet er alltid like populært, sier Jim Rose. De mexicanske wrestler-transvestittene står ansvarlig.